Brnabić o Briselu: Vučićeva posjeta je značajna, sa nestrpljenjem očekujemo nastavak dijaloga

1

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocijenila je danas da je posjeta predsjednika Aleksandra Vučića Briselu značajna sa mnogo aspekata, ekonomski i politički, među kojima je i nastavak dijaloga sa Prištinom koji srpska strana, kako je rekla, sa nestrpljenjem očekuje.

Ona je gostujući na TV Pink istakla značaj dogovorenog projekta izgradnje brze pruge od Beograda do Niša i dalje do granice sa Sjevernom Makedonijom.

– Kada budemo imali tu prugu, koju je predsjednik Vučić ispregovarao u Briselu, neće biti čudno da neko živi u Nišu i radi u Beogradu, a bilo je nezamislivo – rekla je Brnabić.

Navela je da posjete Briselu nikada nisu naročito lake i dodala da je ovo prvi put da je čula predsjednika Vučića da mu je ta posjeta bila prijatna i lijepa.

– Mi smo se za ovu posjetu izuzetno dugo pripremali. Čitava vlada je radila na tome, radili smo mnogo i u oblasti vladavine prava i na brifing materijalima da zaista na jednom mjestu prikupimo sve ono što smo uradili – rekla je Brnabić.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, koji se očekuje 11 maja, rekla je da Srbija u ovom trenutku nema nikakvih drugih očekivanja osim da se implementira ono što je potpisano Briselskim sporazumom, a to je formiranje Zajednice srpskih opština.

– Tek kada se implementira ono što je već dogovoreno, možemo da razgovaramo o nekim drugim stvarima – rekla je Brnabić i dodala da Srbije sa nestrpljenjem očekuje nastavak dijaloga sa Prištinom.

Izvor: Novosti

1 Comment
  1. Peconijevi Telohranitelji komentariše

    Naš Ćale je pokazao da “ima muda” i da ide stopama velikog vodje Alexa. Bas je steta sto ima mnogo govornih mana pa nije u stanju da “bekne” kad ga neko nesto priupita, jer neodoljivo podsjeca na nekog retardiranog idiota.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.