Brgar: Crna Gora ima odličnu selektorku, očekuje nas veliki izazov

0

Rukometašice Srbije nastavljaju borbu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara će se uigravati do četvrtka kada ih od 18 časova u Kristalnoj dvorani u Zrenjnaninu očekuje prvi od dva duela sa selekcijom Crne Gore.

U odnosu na objavljeni spisak od 20 igračica, slovenački stručnjak neće moći da računa na Dunju Tabak i Natašu Lovrić koje su se povrijedile na finalnoj utakmici Kupa Srbije, kao i na Emiliju Lazić koja se još uvijek nije dovoljno oporavila. Trener srpskog tima naknadno je uputio poziv Aleksandri Vasić, Tijani Simić, Srni Sukur i Uni Obrenović.

Dan prije okupljanja, Bregar je u društvu rukovodstva Rukometnog saveza Srbije, kao i reprezentativki Jovane Jovović i Marije Laništanin, pratio je utakmicu između Železničara i Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije, te je podijelio svoje utiske sa ovog meča.

Zadovoljstvo mi je što sam bio u Inđiji, zaista je bila lijepa atmosfera i kvalitetna utakmica. Gledali smo odličan rukomet, a u prilog tome i govori koliko su samo nijanse, a na kraju i sedmerci odlučili pobjednika. Veoma je značajno da imamo što više takvih utakmica na domaćoj sceni, kako bi srpski rukomet, a samim tim i reprezenntacija, napredovali!

Pred samo okupljanje, selektor se suočio sa nekoliko povreda.

Žao mi je što su se Tabak, Lovrić i Lazić povrijedile i neće moći da budu sa nama na ovom okupljanju, a pod znakom pitanja je i Sanja Radosavljević zbog zubobolje. Naknadno smo pozvali Sukur, Simić, Vasić i Obrenović, tako da ćemo sve odrađivati po unaprijed utvrđenom planu. Odmah smo po dolasku u Zrenjanin odradili sastanak i video analizu Crne Gore. Svjesni smo njihovog kvaliteta, na poslednjem svjetskom prvenstvu zauzele su sedmo mjesto i čekaju ih kvalifikacije za Olimpijske igre. Imaju odličnu selektorku i čeka nas veliki izazov, ali uz pozitivnu energiju i vjeru u svoj tim nadam se da možemo da ostavimo pozitivan utisak”, zaključio je gospodin Bregar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.