Brđanin učestvovao na međunarodnoj konferenciji o sajber bezbjednosti u Izraelu

0

Delegacija Uprave policije Crne Gore koju je predvodio direktor Zoran Brđanin učestvovala je na Međunarodnoj konferenciji policijskih komesara i visokih zvaničnika agencija za sprovođenje zakona i Konferenciji o sajber bezbjednosti i pratećem sajmu opreme koji su održani u Tel Avivu u Izraelu u periodu od 27. do 29. novembra.

Direktor Brđanin se tom prilikom sastao sa direktorom Nacionalne policije Izreala Jakovom Šabtaiem (Yaakov Shabtai), gdje je prije svega bilo riječi o bilateralnoj saradnji policije dvije zemlje koja se temelji na tradicionalno dobrim i prijateljskim odnosima.

U nastavku posjete, direktor Uprave policije je sa saradnicima posjetio Policijsku akademiju Nacionalne policije Izraela gdje su predstavljeni oprema, taktika i načini rada izraelskih policijskih specijalnih snaga, zatim jedinicu „Lahav 433“ gdje je fokus bio na sagledavanju modaliteta za uspostavljanje i unapređenja operativne saradnje, razmjenu iskustava i podizanja nivoa spremnosti i unapređenja kapaciteta Uprave policije u oblasti specijalnih istražnih metoda, kriminalisitčko-obavještajnog rada i borbe protiv sajber kriminala.

Nakon i tokom konferencije crnogorska delegacija je imala brojne sastanke sa predstavnicima specijalizovanih kompanija tokom višednevne posjete, a na kojima su prezentovani i testirani oprema, sredstva i naoružanje, a naročito visoko-sofisticirana oprema iz oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, specijalnih istražnih mjera, kriminalističko-obavještajnog rada, sajber kriminala, specijalnih jedinica policije i zaštite i nadzora granice.

Tokom posjete delegacija Uprave policije je posjetila i Memorijalni centar za žrtve holokausta „Jad Vašem“ prilikom čega je direktor Brđanin tokom posebne ceremonije položio vijenac u ime Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije u Dvorani sjećanja i upisao se u knjigu posjetilaca.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.