Brajović zakazao vanrednu sjednicu parlamenta, tema afera “Koverta”

0

Vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, na kojoj će se raspravljati o predlogu zaključaka povodom afere “Koverta”, biće održana 21. februara.

Prvu vanrednu sjednicu u ovoj godini zakazao je predsjednik parlamenta Ivan Brajović na osnovu zahtjeva 28 opozicionih poslanika.

U predloženim zaključcima se navodi da Skupština zahtijeva od nadležnih državnih organa da, cijeneći sistemske posljedice optužbi u slučaju “Koverta”, prioritetno ispitaju navode i materijalne dokaze koje je javnosti predočio Duško Knežević i o tome u najkraćem roku obavijeste parlament.

“Skupština posebno poziva Tužilaštvo da nastavi sa istragom u ovom slučaju kako bi se u daljem postupku konačno utvrdilo ko su akteri ovog teškog krivičnog djela, o čemu već postoji osnovana sumnja na osnovu snimaka o kojima je javnost upoznata”, kaže se u opozicionim zaključcima.

Konstatuju, kako se navodi, da su posljednja dešavanja oko afere “Koverta”, u kojoj učestvuje državni vrh, dodatno produbila nepovjerenje u izborni proces i nedvosmisleno pokazala da u ovom trenutku nema uslova za fer i slobodne izbore.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.