Brajović: U borbi protiv epidemije koronavirusa Crna Gora reagovala je pravovremeno

4

Borba protiv epidemije koronavirsa nije borba samo jedne institucije, jednog državnog organa već čitavog crnogorskog društva, kazao je u razgovoru sa Novu M predsjednik Skupštine Ivan Brajović.

Smatra da je naša zemlja adekvatno reagovala u ovoj situaciji preduzimajući odgovarajuće mjere. Parlament će, kaže, pokušati da doprinese mjerama a već naredna sjednica Parlamenta koja će biti odrzana 22. aprila biće između ostalog posvećena aktuelnoj situaciji.

U borbi protiv epidemije koronavirusa Crna Gora reagovala je pravovremeno preduzimajući adekvatne mjere postujući ono što kaže struka, poručio je za Novu M prvi čovjek Parlamenta Ivan Brajović.

„Zato smo imali najkasniju pojavu prvog zaraženog. Kao što znate taj broj je još uvijek mali. Nažalost ima smrtnih slučajeva ali broj je najmanji u regionu i ja moram da kažem da sam vrlo ponosan na to što smo se tako disciplinovano pridržavali onih mjera koje preporučuje struka“, kazao je Brajović.

Ovo je, kako ocjenjuje, zajednička borba, borba cjelokupnog crnogorskog društva.

„Najbolje je da svako radi svoj posao. Parlament ima kontrolnu funkciju. Parlament će kroz sjednice, kroz svoja radna tijela, kroz komunikaciju u Kolegijumu pokušavati da iskustvom i znanjem poslanika doprinese mjerama, jer to su zajedničke mjere. Ovo nije borba jedne institucije, jednog državnog organa ovo je borba čitavog crnogorskog društva“, poručio je Brajović.

Trenutna situacija i epidemija koronavirusa poremetila je navike svih u čitavom svijetu. Tako se, kaže Brajović, promijenio i način funkcionisanja Parlamenta. Poštujući mjere i preporuke nadležnih organa posao je organizovan.

„Tako što smo jedan dio servisa online napravili. Obavezna su dežurstva i ima manje zaposlenih u skupštini nego inače. Funkcioniše i na taj način i tako smo omogućili da funkcionišu radna tijela što se ove nedjelje i pokazalo jer je funkcionisalo da su članovi nekih tijela bili na sastancima a neki su se uključivali i radili iz svojih domova“, dodaje Brajović.

On je najavio i da će naredna sjednica Parlamenta biti održana 22. aprila a u fokusu će biti aktuelna situacija. Često su, kaže, održavane i sjednice Kolegijuma u proširenom sastavu kojima su prisustvovali i predstavnici Vlade.

„To su bili vrlo konstruktivni razgovori, korisni svakako poslanicima ali i našim sagovornicima. U mnogim mjerama koje je Vlada predložila prepoznajem one koje su poslanici iznijeli na takvim sastancima i računam da će nešto od tih razmišljanja sa poslednjeg sastanka biti uvršteno u dodatne mjere“, navodi Brajović.

Osvrnuo se na to kako će aktuelna situacija odraziti na političku scenu budući da je ovo izborna godina.

„Ne znamo koliko ce ovo trajati. Ni vrhovni zdravstveni autoriteti ne mogu se složiti, niti imaju preciznu sliku razmjera ove epidemije a mi jesmo u izbornoj godini i to ce svakako stvarati određene okolnosti kada će se održati izbori, koliko će biti prostora za kampanju“, dodaje Brajović.

Kako god, izbori će biti u zakonskom roku, kada se steknu uslovi za to. Kaže i da je siguran da će građani biti najbolji sudija svih ovih dešavanja i ponašanja pojedinih političkih aktera u njima.

4 Comments
 1. Q komentariše

  Zasto poslanici DPS-a u skupstini nisu isli u karantin nakon dolaska iz inostranstva?

 2. Prle komentariše

  Korona neće profesionalne lopuže!

 3. Рајо НК komentariše

  Posto od korone ne obolijevaju zivotinje Ivan i isvi iz njegove sekte su bezbjedni ( beskicmenjaci)

 4. Lange komentariše

  E BRAJOVIĆU GOVNO GOVNJAVO,RADIJE BI TE U BLATO VOLIO VIDJET NO MILA PUTA

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.