BRADA ZVANJA I BRADA SRANJA

0

Piše: SIBIN

Došla su potonja vremena? Po čemu vidim? Četnici se izbrijavaju, ljevičari, postkomunisti – zabradatili i začupavali. Ko zna je li to – autfit – otpora kapitalističkom, neoliberalnom, te svijetu korporacione uglađenosti, kakvu furaju tehno-duhovnjaci, šefovi „Meta“ & „Tesla“ comp.

Jeste: kapital poprima izumiteljske sposobnosti, to je – supstanca – čiji svaki atribut jeste podjednako važan, da sročim to na način geometrijski preciznog Spinoze.

Vratimo se mi – izgledu. Da postkomunisti zaliče na četnike, dakle, kako vele: kosmate, bradate i nehigijenske divlje prilike, e to jeste čudo ravno izumu točka. Ili spajalice.

Jebote: marksisti zaista bi da liče na učitelja, koji, uzgred, reče za sebe kako nije bio – marksista. Vjerovatno da je mnogo ljut na one koji ga izučavaju, jer nikako da ga – ponove kroz novost! Nego ga još više čine trulijim, raspadaljivim, mrtvim. Dopuštaju da bude u procjeni stvari pogrešan taman koliko i Fukujama, koji bi već jednom mogao pustiti bradu, ako već ne može i kosu.

Šta reče ‘hegelakanovac’: „Levičari se ili boje vlasti, ili naprosto nemaju rešenje kako da je potkopaju.“ Možda tako što će i dalje puštati bradu i kosu podizati rejbankama, u retro stilu?

 

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.