Braća Kljajević uhapšena zbog oružja: Nuhodžić odlikuje, Veljović hapsi

1

Braću Đola i Slavka Kljajevića, koji su uhapšeni juče zbog oružja koje je policija skinula sa zidova njihovog restorana na mostu na Đurđevića Tari, prošle godine za humanost je odlikovao ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

To je “Vijestima” kazao njihov pravni zastupnik, advokat Josif Mićković, naglašavajući da “danas, godinu kasnije, Nuhodžićev resor pokušava da ih predstavi pučistima”.

“Upravo ih je ministar Nuhodžić odlikovao plaketom za njihovu humanost i spasavanje ljudi na Tari. Nagrađeni su za prošlu godinu. Koliko je smiješno ovo što policija pokušava ‘spektakularnom’ akcijom izvedenom juče ujutro, kada je 15 ili 20 maskiranih policajaca upalo u restoran i počelo da skida oružje sa zida, ne bi li ih, zbog trofejnih pušaka, predstavili teroristima i pučistima, najbolje govori podatak da su upravo braća Kljajević, u vrijeme ratnih zbivanja, prvi otvorili vrata svog kampa muslimanskim izbjeglicama”, kazao je on.

Kljajevići su juče ujutro uhapšeni u Kampu Kljajevića luka, nakon što je policija od njih oduzela oružje, eksploziv i municiju.

Iz Uprave policije na čijem čelu je Veselin Veljović sinoć je saopšteno da su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

“Postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, policija je izvršila pretres stambenih, poslovnih, pomoćnih i objekata za rentiranje koji se nalaze na porodičnom imanju koje koriste Đ. K. (46), S. K. (49) i M. J. (50). Pronađeno je šest pušaka, revolver, pištolj, 239 komada municije različite vrste i kalibra, oko 5,5 kilograma eksploziva, pet kapisli i dva sporogoreća štapina. Krivična prijava je podnijeta protiv Đ. K. i S. K. i oni su lišeni slobode.”

1 Comment
  1. Sjever komentariše

    Kukala nam majka u Tivat nasli oruzije nekoj braci Bjelanovic i vidi cuda Tuzilac zvao da se puste ! Bele to su DPS vojnici !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.