Božović: Izvještaj o radu gradonačelnika Vukovića liči na propagandni materijal

0

Izvještaj o radu gradonačelnika i radu organa uprave Glavnog grada i službi za 2020. godinu, preciznije uvod, sadrži niz stavki koje ne odgovaraju činjeničnom stanju. Stiče se utisak da je riječ o propagandnom materijalu, a ne o realnom prikazu, smatra odbornik SNP-a u podgoričkom parlamentu Bogdan Božović.

“U prethodnom periodu, ne samo u godini za nama, u Podgoricu se doselio značajan broj ljudi. Nameće se neophodnost izgradnje stambenih jedinica, međutim izostaje prateći sadržaj u vidu odgovarajućeg broja parking mjesta i zelenila. Dovoljno je navesti broj zgrada u podnožju brda Ljubović, od kojih se neke nalaze na svega nekoliko metara udaljenosti”, naveo je on.

Božović je istakao da se rekonstrukcija saobraćajnica dominatno odnosila na uže gradsko jezgro, pri čemu su zanemarena prigradska naselja.

“Dovoljno je navesti primjer ulica Vukosava Božovića i Veljka Jankovića u Maslinama, koje se u dužem periodu nalaze u katastrofalnom stanju. O efikasnosti i ažurnosti u radu lokalnih organa govori najbolje govori primjer izgradnje mosta na Savinom potoku koji kasni više mjeseci.  Kao način zaštite gradskog inventara uveden je video nadzor, ali bez prethodno dobijene saglasnosti nadležne agencije. Gradjani Glavnog grada su, dakle, neovlašteno snimani”, smatra on.

Kako je dodao, ako je  navedeno u uvodu da građani Podgorice sve više prepoznaju, kako je iskazano da se naša “uspavana ljepotica” polako budi, bilo bi korektno navesti koji od prethodnih gradonačelnika iz redova DPS-a je odgovaran za “uspavanost” našeg grada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.