Božović: Izbjegavati okupljanja i posjete uoči praznika

1

U susret predstojećim vaskršnjim praznicima trebalo bi izbjegavati okupljanja i posjete, kako bi se spriječilo dalje širenje infekcije, upozorila je epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ), Marija Božović.

Ona je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore kazala da praznici uvijek predstavljaju epidemiološki rizik zbog okupljanja i posjeta.

“To je nešto što bih željela da naglasim, da izbjegnemo okupljanja i posjete, bar za sad, dok imamo visok intenzitet virusa, da bi spriječili da prenesemo bolest nekom ko neće moći da se izbori sa njom”, rekla je Božović.

Ona je kazala da su epidemiološke mjere učinkovite i protiv širenja novog soja koronavirusa, navodeći da ćemo protiv virusa moći da se izborimo poštovanjem mjera i imunizacijom stanovništva, prenosi portal RTCG.

Prema riječima Božović, nije u svim crnogorskim gradovima došlo do pada broja novoinficiranih.

Ona je podsjetila da je okupljanje više od dvije osobe na javnom mjestu, koje nijesu članovi istog domaćinstva, zabranjeno u svim opštinama, kao i da su zatvoreni parkovi, tržni i fitnes centri i igraonice.

Kako je navela, Budva je primjer kako pooštrene mjere, ali i odnos građana prema njima, daju rezultat.

“Najvažniji je zajednički pristup da svi poštujemo mjere, nošenje maske, izbjegavanje okupljanja, distancu, pranje ruku”, kazala je Božović.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Ova je crnja od Bojovićke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.