Bošnjak: Od 1992. do 2018. smanjen broj građana, a povećan broj birača

1

Poslanica Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak kazala je da u Demokratskom frontu nikada nisu bili za to da se neko olako briše iz biračkog spiska.

“Potrebna je provjera, ali nevjerovatno je da se oslanjamao na savjest grđana, da li će on da se odjavi ili ne, a nemamo kaznene mehanizme”, kazala je Bošnjak na konferenciji “Kako do izbornog integriteta” .

Ona je navela da je od 1992. do 2018. smanjen broj građana, a povećan broj birača i nije se saglasila da je poređenje popisa sa biračkim spiskom kao poređenje “baba i žaba”.

“Nevjerovatno je da broj birača raste dok se smanjuje broj stanovnika i državljanja. Do 2018. godine imali smo samo šest ipo odsto onih koji nemaju pravo glasa. Realan birački spisak ima oko 450.000 birača”, rekla je Bošnjak.

Dodala je i da se od 1992. do 1997. za osam odsto povećao broj birača.

“2001. je napravljen realniji birački spisak, a 2006. je došlo do drastičnog povećanja. Mi imamo 85 odsto birača u broju državljana. Više je nego jasno da je to manipulacija u svrhu dobijanja izbora”, kazala je Bošnjak.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    I da sredite birački spisak, oni koji glasaju iz dijaspore, a to dolazi naravno će da pune. Tako je gospodin na Kosovu dobio 56 mjesta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.