Bošnjak: Konačno objelodanjenja sistemska korupcija kroz dodjelu stanova i kredita državnim funkcionerim

2

Branka Bošnjak potpredsjednica Skupštine Crne Gore dala je saopštenje  povodom informacija sa današnje pres konferencije Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, na kojoj su iznijeti detalji uslova pod korma su javni funkcioneri dobijali stanove i kredite.

Saopšenje prenosimo u cjelosti:

Drago mi je da je konačno objelodanjenjo ono na šta ukazujem još od 2006. godine, a to sistemska korupcija kroz dodjelu stanova i kredita državnim funkcionerima iz sve tri grane vlasti, kako bi ih izvršna vlast držala zarobljenim i poslušnim.

 

Napominjem da sam podnosila krivične prijave protiv predsjednika stambene komisije čuvenog “Miga Koverte” koji je poklanjao stanove kao navodne radne prostore podobnima bez ikakvog pravnog utemeljenja čak ni u njihovim nakaradnim odlukama. Tužilaštvo je to odbacilo, jer su isti ti tužioci na isti taj protivzakonit način riješili sebi ili svojoj djeci stambeno pitanje i u sramnom obrazloženju naveli da je predsjednik komisije samo ispunjavao naredbe predsjednika Vlade, Đukanovića, u šta niko nikada nije posumnjao.

 

I Ustavni sud godinama ćuti na moju inicijativu za ocjenu zakonitosti i ustavnosti Vladine odluke o načinu i kriterijumima za rješavanje stambenih potreba funkcionera, kao i Zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada u kome su provukli nakaradnu protivustavnu odredbu kako bi pokušali da opravdaju svoje kriminalne aktivnosti. Ćutao je i Ustavni sud jer su predsjednik suda i gotovo sve sudije bile dio ovih kriminalnih aktivnosti pa su i oni podmireni stanovima i kreditima.

 

Rijetki su bili slučajevi da je nekom od njih zaista bilo neriješeno stambeno pitanje, ovo su uglavnom bili dodatni bonus stanovi ili krediti da namire i svoje naslednike, ili ih pak prodaju po tržišnim uslovima i dobiju pare, a za uzvrat da ćute i klimaju glavom na sve što im se iz Vlade sugeriše.

 

Zato sam ja stavila u procedure Zakon o utvrđivanju porijekla imovine kojim se obuhvaćeni ovi «sretni dobitnici» koji treba da obeštete državu za razluku u odnosu na tržišne vrijednosti. Ovaj zakon i ova odredba su i test za ovu Vladu, da vidimo koliko je spremna da se obračuna sa ovim kriminalcima zaogrnutim najvišim državnim funkcijama.

 

2 Comments
 1. Stremljenje komentariše

  Ne seri Bošnjak može li ti sestra u Upravni CEDISa, kako joj je. Kako ti je snaha sekretarica, kako pocerka u Klinički. Evo čujemo da upirete da Pepa u Aerodrome ubacite, ali slabo ide, ipak ga nisu glavacke izbacili iz CKBa slučajno. Ni po godine ne prodje, kako ste se zaleceli DPS vam ravan biti neće.

  1
  8
  1. Felacio MNE komentariše

   Ne seri Stremljenje…stremis u glupost.
   Poćerka je doktor specijalista,i ranje radila u Klinicki.
   Pepo nece u Aerodrome,no sereš.
   A sekretaricu najbolje da stavimo tvoju sestru,pa da špija
   Da bude oči i uši DPSa….e evo ti qurac za to.

   4
   1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.