Bošnjak i Pavićević: Muški šovinizam se razmahao u Crnoj Gori

7

Muški šovinizam se toliko razmahao u Crnoj Gori da je postao mjera izvještavanja pojedinih glasila koja se takmiče u urušavanju integriteta žena u političkom i javnom prostoru, saopštile su danas kopredsjednice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak i Vesna Pavićević, najoštrije osuđujući tekst Emila Labudovića  kojim se vrijeđa poslanica Draginja Vuksanović-Stanković.

One su poručile da sa gnušanjem gledaju na pojave sve češćih mizoginih ispada političara i novinara, kao i botova i njihovih podstrekača, koji su osmišljeni u cilju sprečavanja žena da se politikom bave kao njihovi muški kolege.

“Ženski klub ima za cilj zajedničku borbu i pružanje otpora predrasudama, stereotipima, ponižavajućim uvredama zasnovanih na ženskom izgledu i govoru, otpora prema nasilju, mizoginiji, seksizmu i govoru mržnje, koji se svakodnevno prisutni u medijima i na društvenim mrežama”, naglasile su Bošnjak i Pavićević.

Tim je, dodaju, razočarenje veće, što bivši novinar i poslanik, umjesto da podrži tu borbu, svojim istupima se solidariše s onima koji koristeći digitalne tehnologije, kao metu za uvrede biraju žene, posebno one koje se bave javnim poslom.

“Emilu Labudoviću i njemu sličnim poručujemo da nećemo stati u borbi za zaštitu žena na javnoj sceni, te da ćemo ubrzo imati i institucionalne mehanizme koji će na valjan način kažnjavati vinovnike uvreda usmjerenih prema ženama“, zaključuju Bošnjak i Pavićević.

 

7 Comments
 1. MIKI komentariše

  Mogle bi vas dvije, da odsvirate nesto na Emilovu sviraljku.Znate onu pjesmu, U, moga Rajka, golema sviraljka.

  5
  3
 2. Vesna komentariše

  Bas se Branka mnogo raskokodakala…. nismo zaboravili njene i njenog izabranika, usput medju 100 najpametnijih na planeti, kako su krisom nosili svoje cv kod Krivokapica da postanu ministri…. a oni se posle sprdali sa najpametnijima na planeti…..

  4
  3
 3. Jasna komentariše

  Draga Branka
  Kad je bila kampanja za parlamentarne izbore ti i tvoj partner ste se suncali na plazi Ploce…. niste ni ucestvovali u kampanji a dobili ste poslanicka mjesta
  Najveca briga vam je bila da ne izgorite na Suncu, pa ste jedno drugo iredno mazali…. zato ne trabunjaj mnogo
  Treba Medo da isprati i tebe i decka ti….

  4
  3
 4. Zorica komentariše

  Javi nam molim te kad Hektor ( kucni ljubimac poslanika Radulovic- najpametniji na planeti) bude imenovan za direktora azila….

  3
  2
  1. MNE Teletabisi komentariše

   Neće on za dir.azila. Taj pas ce biti direktor
   portala koji ti vodis,Zorice….standard,nacionalist, udar
   Tako nešto…da ti nema naočara izgledao bi ka blavor.
   A neka je Emilo napravio retrospektivu alapačizma,kao drustvene pojave…ona postoji.

 5. Marta komentariše

  Ti i tvoj partner ste uzurpirali PZP
  Nikako guzice da pomjerite… zalijepili ste ih u parlament

  4
  1
 6. Jelena komentariše

  Trebao bi Medo malo da iscisti PZP od lesinara Bosnjak-Radulovic
  Da mogu i drugi dodju do izrazaja, a nesa ova dva odvratna fosila

  4
  2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.