Borovinić Bojović: Tražićemo podršku EU fondova za podizanje kvaliteta života RE populacije

0

Predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelene Borovinić Bojović danas je, zajedno sa generalnom sekretarkom Crvenog krsta Crne Gore Jelenom Dubak, posjetila Kamp za raseljene Rome i Egipćane sa Kosova na Koniku, gdje se upoznala sa uslovima života u naselju u cilju definisanja mjera koje će se preduzeti na planu poboljšanja ukupnog standarda stanovnika ovog dijela Podgorice.

Značajan dio sastanka bio je posvećen pitanju budućnosti pet najstarijih ruiniranih montažnih objekata u Kampu. Kako se već duže vrijeme razmatraju opcije njihovog renoviranja ili rušenja i izgradnje izgradnje novih objekata za raznovrsne socijalne potrebe na tom zemljištu, koje je u vlasništvu Glavnog grada, predsjednica Skupštine je saopštila da će narednih dana organizovati konsultacije sa nadležnim gradskim službama u cilju donošenja konačne odluke.

– Razgovaraćemo na nivou Glavnog grada kako bismo donijeli najbolju odluku, prije svega za stanovnike naselja, ali i za cijelokupan grad. Mislim da je ovo dobar primjer gdje bismo mogli da apliciramo za sredstva iz EU fondova kako bismo na kraju dobili objekte pogodne za korišćenje za različite socijalne potrebe – rekla je Borovinić Bojović.

Obilazeći naselje koje trenutno broji oko 1400 stanovnika, Borovinić Bojović je posjetila Biznis inkubator u okviru Kampa, koji trenutno ima tri stanara – frizera, stolara i fotografa, kao i Porodični centar i Klub mladih, koji tokom godine žive dinamičnim životom sa velikim brojem aktivnosti i dešavanja, posebno na polju edukacije.

Predsjednica Skupštine imala je danas priliku i da se upozna sa velikom posvećenošću osoblja Crvenog Krsta koje je već decenijama ogromna podrška romskoj i egipćanskoj populaciji u ovom naselju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.