Borovinić Bojović primila članove porodice Janković: Priznanje i zahvalnost za požrtvovanost

0

Članovi porodice Janković, Branko i njegovi sinovi Drago i Ilija, poznati po tome što su proteklih godina više puta pomagali i spašavali živote aktera učestalih saobraćajnih nezgoda u blizini njihove kuće u podgoričkom naselju Mareza, bili su danas gosti predsjednice Skupštine Glavnog grada Jelene Borovinić Bojović, koja im je odala priznanje na požrtvovanosti i spremnosti da pomognu drugome u nevolji.

Jankovići od početka devedesetih godina prošlog vijeka imaju kuću u blizini ribnjaka, na lokaciji na kojoj, uprkos intervencijama na saobraćajnici, često dolazi do slijetanja vozila u kanal Mareze.

Pored Branka i njegovih sinova, i njegov pokojni otac Savo, kao i braća Veljko i Janko, nebrojeno puta našli su se situaciji da pomažu ljudima da se izvuku iz kanala.

– Veliko mi je zadovoljstvo da upoznam moje sugrađane koji su, ne mareći nimalo ni za sebe same ni za svoje živote, bezbroj puta nesebično spašavali živote drugih. Drago mi je što mogu da vam se javno, u ime Skupštine Glavnog grada, zahvalim za sve što ste uradili – poručila je Borovinić Bojović.

Najmlađi Janković, Ilija, sedamnaestogodišnji učenik, posljednji put je ovog Božića bio u prilici da zapliva u hladnoj vodi kanala Mareze i pomogne mladiću koji je sletio vozilom.

Njegov brat Drago, koji radi kao domar u vrtiću „Đina Vrbica” sličan poduhvat imao je prije godinu dana.

Njihov otac Branko, zanatlija po zanimanju, ispričao je da su tokom godina bili u situaciji da spašavaju i mlađe i starije ljude, muškarce, žene i djecu.

Često je, prema njegovim riječima, uzrok za izlijetanje s puta bila i vožnja pod dejstvom alkohola. Osim što su pomagali povrijeđenima, svojom mehanizacijom su i njihova vozila izvlačili kanala. Sa ljudima kojima su pomogli nekada su postali prijatelji, ali bilo je slučajeva da nisu čuli čak ni riječ zahvalnosti.

Direktor „Puteva” Radoš Zečević, koji je prisustvovao prijemu porodice Janković, poručio je da će ovo gradsko preduzeće narednih dana, nakon analize opasnog mjesta na putu, najvjerovatnije postaviti dodatne bankine kako bi se incidenti u saobraćaju sveli na što manju mjeru.

U znak zahvalnosti za plemenito postupanje, ovo preduzeće će Jankovićima pokloniti besplatne karte za gradski prevoz, dok će im „Sportski objekti”, kako je saopštio njihov direktor Aleksandar Vučković, obezbijediti propusnice za besplatno korištenje gradskog bazena.

Prijem članova porodice Janković kod predsjednice Skupštine organizovan je na inicijativu odbornika Gorana Šćepanovića, koji je, takođe, prisutstvovao sastanku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.