Borovinić Bojović: Očekujemo pristizanje još većih kontingenata vakcina

1

Epidemiološka situacija u Crnoj Gori je kao i svuda u regionu, povećan je ukupan broj oboljelih, kao i oboljelih u bolnicama, kazala je za RTS ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Delagacija Ministarstva zdravlja Crne Gore boravi u posjeti Srbiji. Cilj posjete je razmjena mišljenja o epidemiološkoj situaciji.

Prema njenim riječima, na snazi su dosta rigorozne mjere i neophodno je njihovo poštovanje.

“Imamo određni broj opština u kojima se bilježi porast broja zaraženih, kao u Šavniku i Nikšiću, a pad broja zaraženih se bilježi u Podgorici, Budvi, Tivtu, Herceg Novom”, rekla je ona.

Na snazi su mjere kao određene zabrane u vezi sa mogućnošću međugradskog saobraćaja, važenje policijskog časa, onlajn nastava, zatvoreni vrtići i ugostiteljski objekti u većem broju opštinama.

Crnogorska ministarka kaže da vakcinacija teče po planu nacionalne strartegije za imunizaciju. Ima pet prioritetnih grupa, a vakcinacija je započeta “sputnjikom”, kao i “sinofarmom”.

“Očekujemo pristizanje još većih kontingenata vakcina iz Kine i Rusije, kao i određeni broj doza preko Kovaksa”, istakla je ministarka.

U Crnoj Gori ima oko 100.000 ljudi u prioritetnim grupama.

Govoreći o posjeti Srbiji, Borovinić Bojović kaže da je ovo veoma važna posjeta i da je delegacija imala sastanke sa ministrom zdravlja, ministarkom za rad, kao i sa predsjednikom Privredne komore Srbije.

“Uslijediće danas sastanak sa premijerkom, to su konstruktivni sastanci, cilj je međuresorno jačanje i uspostavljanje još boljih odnosa i sve što je vezano za domen resora zdravlja – primarno vezano u ovom trenutku za kovid, za vakcinaciju, ali i za druge teme koje će uslijediti kasnije”, zaključilla je Jelena Borovinić Bojović.

(RTS)

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Dobro, mi ćemo umirati u očekivanju. Znamo ko si.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.