Borovinić Bojović: Crna Gora krajem januara dobija Sinofarmove vakcine

4

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, dogovoreno je sastanka između visokih predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Crne Gore Jelene Borovinić Bojović.

“Ministarka je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima”, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja, kako se dodaje, je u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa.

“I ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini. Takođe, nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou”, zaključuje se u saopštenju.

Efikasnost “Sinofarm” vakcine je, u zavisnosti od izvještaja, između 80 i 86 odsto.

U pitanju je klasična vakcina napravljena po starom principu, što znači da je napravljena od umrtvljenog virusa.

4 Comments
 1. LipaLipa komentariše

  … bojim se da je Kina, …vec pocela da ucjenjuje, … no, nije mi zao one koji hoce, … nemojte djeci i omladini, … nije njihova volja, … znaci, dobrovoljno, … bez dodatnih uslova, … ni pod razno, … svako dobro, …

 2. Ivi komentariše

  Dobili su pare da nas izkasape, nego šta, farmakomafija. Da ne ide preko sina KRIVOKAPIĆa jer on drži vele prodaju za LJEKOVE. Može i preko njega pa da utale dobro.

  1
  2
  1. LipaLipa komentariše

   … mislim da nova Vlada, ,,, nema nista sa ovim, … stari racuni, stara Vlada, … ucjenju ih, … moraju naci neko rjesenje, … dospijvaju rate, … treba zavsiti auto-put, … nece valjda od nidje do njide, … gotovi smo, propast necemo, … svako dobro,…

   1
   1
 3. Ivi komentariše

  Vrlo važno. Prvo će da se izcepi ona, vojska i policija i medicinski radnici. Pa stari tj. prije svih. Polako….

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.