Borelj uoči dijaloga Beograda i Prištine: Neće biti lako, ali je neophodno

0

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljne poslove Žozep Borelj izrazio je danas zadovljstvo zbog nastavka neposrednog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

On je uoči današnjeg sastanka delegacija Beograda i Prištine u Briselu rekao da zna da dijalog nije lak, ali da je neophodan za budućnost dvije strane, i naglasio da se on odvija u trenutku posjete američkog predsjednika Džoa Bajdena Evropskoj uniji.

“Zadovoljstvo je čekati u Briselu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija. Podstičem obije strane da nastave dijalog bez odlaganja i da se usredsrede na rezultate uprkos svim poteskoćama. Dijalog neće biti lak, ali proces je neophodan za ljude na Kosovu i u Srbiji”, rekao je Borelj.

On je na konferenciji za mediji prije sastanka izrazio zadovoljstvo što se razgovori u dijalogu odvijaju u isto vrijeme kada se dešavaju susreti EU sa američkim predsjednikom Džo Bajdenom.

“Danas ćemo zajedno sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom organizovati novi sastanak na visokom nivou u dijalogu Beograda i Prištine. Srećan sam što se to dešava u isto vrijeme kada se EU sastaje sa američkim predsjednikom Džo Bajdenom“, naglasio je evropski zvaničnik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.