Borbi potvrđeno u MUP-u Srbije: Meta u Jajincima je bio Vučić, sve ostalo je laž

1

MUP Srbije nikada nije vodio operativnu akciju niti istragu u kojoj je Saša Sinđelić bio navodna meta atentata, oružjem koje je pronađeno u Jajincima, potvrđeno je portalu Borba u tom ministarstvu. Naš sagovornik navodi da je istraga o jajincima pokazala da je meta bio Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice, ali nije bilo materijalnih dokaza da se predmet procesuira. Samo u tom pravcu je vođena istraga i ni jedno drugo lice nije bilo predmet obrade, kako moguća meta napada, jer je na licu mjesta nedvosmisleno potvrđeno da je sve to bilo pripremano za udar na tadašnjeg premijera Srbije.
Svjedok saradnik u postupku „državni udar“ Saša Sinđelić tvrdio je danas u sudnici Višeg suda u Podgorici da je on bio meta napadača kada je pronađeno oružje u Jajincima.
-Meta je bio Aleksandar Vučić i članovi njegove porodice. Ni jedno drugo lice nikada nije bilo predmet interesovanja ili obrade po ovom pitanju, kako MUP-a Srbije, tako i drugih istražnih organa. MUP Srbije je jasno i nedvosmisleno saopštio da je oružje bilo pripremano za napad na Vučića. Sve mimo ovoga su proizvoljne i izmišljene konotacije, kazao je naš sagovornik iz MUP-a Srbije.
U sanducima je pronađen raketni bacač – zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, 4-5 metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.
„Zolja je ručni bacač koja služi za uništavanje oklopnih vozila, blindiranih automobila i to je veoma zabrinjavajuće što se nalazi baš na ovom skretanju, na mjestu gdje vozilo premijera mora da uspori na minimalnu brzinu. To je idealna udaljenost za upotrebu ovog naoružanja“, rekao je tada ministar policije Nebojša Stefanović.
Prije nešto više od mjesec dana istraga u slučaju Jajinci je zaključena jeristražitelji nijesu mogli da dođu do materijalnih dokaza koji bi doveli do optuženja lica za koja se sumnjalo da imaju veze sa ovim događajem. Tada je i zvanično stavljena tačna na slučaj Jajinci koji nijesu rasvijetljeni do kraja.

1 Comment
  1. Sasa komentariše

    Pa je li samo zato što “ Zolja je ručni bacač koja služi za uništavanje oklopnih vozila, blindiranih automobila i to je veoma zabrinjavajuće“ je dovoljno intuitivna da se zaključi da se samo Vučić mogao njome da gađa?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.