Borba saznaje u MUP-u Srbije: Kriminalni klanovi iz Crne Gore vrbuju mladiće bez dosijea da za njih švercuju drogu!

Borba saznaje u MUP-u Srbije: Kriminalni klanovi iz Crne Gore vrbuju mladiće bez dosijea da za njih švercuju drogu!

Kriminalni klanovi iz Crne Gore regrutuju mladiće između 20-25 godina, bez dosijea, da u Srbiji obavljaju poslove oko krijumčarenja narkotika, otkriva Borba. Nakon što je MUP Srbije zabranio ulazak u tu zemlju svim bezbjednosno interesantnim licima, kriminalni klanovi su krenuli u akciju vrbovanja i angažovanja momaka, koji do sada nijesu pravili nikakve prestupe i nema ih evidencijama. Kako saznajemo, MUP Srbije je na tragu osobama koje su poslednjih mjeseci ušli na njihovu teritoriju iz Crne Gore, a za koje sada postoje operativni podaci da sarađuju sa klanovima.

Ubistvo Draga Božovića (20) u Beogradu potvrdilo je operativna saznanja policije da kriminalci iz Crne Gore angažuju nova lica za svoje prljave poslove.

“Kriminalni klanovi iz Crne Gore su poslednjih mjeseci razbijeni odlukom MUP-a Srbije da im zabrani ulazak u tu zemlju. Tako su ostali bez značajnih poslova i prihoda. Zato su krenuli u angažovanje novih lica, mahom mlađih osoba, bez kriminalnih dosijea, koji mogu nesmetano da uđu u Srbiju i da za njih odrađuju određene poslove, najčešće da budu kuriri, kaže naš sagovornik.

Prema našim informacijama MUP Srbije je već napravio spisak osoba strosti između 20-25 godina koji su poslednjih posla godine ušli u Srbiju iz Crne Gore i ostali da žive u toj zemlji. Sumnja se da je među njima najveći broj onih koje su vrbovali kriminalni klanovi.

(Foto: Telegraf.rs)

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *