Borba saznaje u Mitropoliji: “Krajnje vrijeme za nastavak pregovora sledeća nedjelja, nećemo čekati vlast u nedogled!”

6

Mitropolija crnogorsko primorska SPC neće čekati u nedogled da Vlada Crne Gore zakaže nastavak pregovora oko spornog zakona o slobodi vjeroispovijesti, potvrđeno je Borbi.

Prema našim saznanjima, do određenih pomaka bi moglo doći tokom nedelje koja je pred nama.

Izvor našeg portala iz Mitropolije nam je potvrdio da se na odgovore iz Vlade u vezi nastavka pregovora ne može čekati u nedogled.

“Niti za takvim čekanjem ima potrebe niti njega nalaže elementarna politička i institucionalna kultura dijaloga. Realno bi bilo, a uz to – i krajnje vrijeme, da se Vlada oglasi u narednih nekoliko dana”, kaže naš sagovornik.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije uputio je 11. maja pismo premijeru Dušku Markoviću, u kojem je zatražio da se odredi novi termin za sastanak ekspertskih timova Mitropolije crnogorsko-primorske i Vlade oko Zakona o slobodi vjeroispovi jesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Prvi sastanak ekspertskih timova Mitropolije i Vlade održan je 11. marta, a naredni je bio zakazan za sedam dana kasnije. Međutim, već 13. marta donijete su prve mjere za sprečavanje pojave i širenja virusa korona, pa je Vlada zakazani sastanak odložila do stabilizacije situacije. U ekspertskom timu Mitropolije su koordinator Pravnog savjeta MCP, protojerej-stavrofor Velibor Džomić, rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović i članovi Pravnog savjeta Dragan Šoć, Zoran Lazarević, Vladimir Leposavić i Damjan Đulafić. U vladinom timu su potpredsjednik Zoran Pažin, profesori Nebojša Vučinić i Aneta Spaić, šef kabineta premijera Dragoljub Bulatović, advokat Nikola Martinović i pravnik Srđan Spaić.

 

6 Comments
 1. Traktorist komentariše

  Ko vas jbe bradate pljačkaše

  3
  42
  1. ND123 komentariše

   Nemas obraza ni kućnog vaspitanja
   Nijesi duhovit, za žaljenje si

   32
   3
 2. Traktorist komentariše

  Piramide su od spc 😂😂😂

  3
  27
 3. Munja komentariše

  Nema više litija dokoničari, ako hoćete da šetate idite kod Vučića ili Dodika, tamo su vaše crkve

  3
  21
 4. mojmilo komentariše

  Inkvizicija ne moze da pregovara, zato sto nisu izglasani, ovo je demokratsko drustvo a en srednji vijek.

  5
  1
 5. Traktorist komentariše

  Oćerati bagru u smrdistan

  2
  4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.