Borba saznaje: Tri banke u Crnoj Gori pod lupom zbog pranja para!

Borba saznaje: Tri banke u Crnoj Gori pod lupom zbog pranja para!

Tri banke u Crnoj Gori su pod lupom istražitelja zbog sumnje da je preko njih vršeno pranje novca u dužem vremenskom periodu, saznaje Borba. Preko tih banaka je vršena on line kupovina u inostranstvu. Do imena tih banaka došlo se tokom istrage koja je vođena protiv Atlas banke, a koja je prije par dana rezultirala podnošenjem krivičnih prijava zbog pranja preko pola milijarde evra.

Specijalnom državnom tužilaštvu podnijete su prijave protiv ukupno 79 fizičkih i 95 pravnih lica, zbog osnovane sumnje da su, u periodu od početka 2011. do novembra 2018. godine, kao članovi kriminalne organizacije, radi sticanja nezakonite dobiti, na području Crne Gore počinila krivična djela pranje novca.

“Pod istragom su još tri banke, zbog pranja novca on line kupovinom. Sve transakcije su navodno izvršene visa i masterkard karticama, ali na te prihode navodno nije plaćan porez”, kazao je naš izvor.

Čitava istraga je pokrenuta nakon što je iz dvije evropske zemlje stigao nalog za provjeru njihovih državljana protiv kojih se u tim državama vode istrage za iste stvari, jer su došli do saznanja, da trag novca ide i ka Crnoj Gori.

Related posts

1 Comment

  1. Савле

    Опрале су више пара од “капиталног” дијела Буџета. Ојхааа Мафиленд.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *