Borba saznaje: Srbija sprema set ekonomskih olakšica i za Srbe iz Crne Gore, kao i za njihovo ljetovanje!

1

Srbija priprema paket mjera, odnosno, olakšica za Srbe iz Crne Gore, nakon ukidanja pandemije izazvane korona virusom, saznaje Borba.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o setu ekonomskih olakšica za stanovnike Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi.

Potvrđeno nam je da će, između ostalog, svi oni koji su se na popisu izjasnili kao Srbi, imati određene povlastice na teritoriji Srbije. U pripremi je poseban paket, odnosno, aranžman, za vrijeme turističke sezone, za sve one Srbe iz Crne Gore koji odluče da ljetuju u Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je nedavno dodatne dvije milijarde za turističke vaučere i pozvao građane da obiđu Srbiju. On je kazao da su dodatna sredstva za vaučere predviđene kako bi svi penzioneri i nezaposleni mogli da planiraju da putuju po Srbij

Naš sagovornik iz vrha srpske vlasti potvrdio je da se i za sunarodnike iz Crne Gore planiraju određene turističke pogodnosti.

”Set mjera je u pripremi, kao što smo i obećali, nastavljamo brigu za naše sunarodnike u okruženju, pa samim tim i za Srbe iz Crne Gore. Ostalo je samo još da se razradi, papirološki, odnosno, administrativno kako je najjednostavnije da se taj paket realizuje, jer nemamo namjeru da se miješamo u unutrašnje stvari Crne Gore, ali hoćemo da pomognemo našem narodu, na zakonu utemeljenim osnovama, kazao je naš sagovornik.

1 Comment
 1. Kafanski filozorf komentariše

  Buka, sta sam rekao!.
  Najkasnije iduce godine!.
  Spremaj kofere za spuz sa Milom!.

  6
  4
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.