Borba saznaje: Jovica Vukotić otkrio istražiteljima veze korumpiranih policajaca iz Crne Gore sa “kavčanima”!

0

Vođa “škljaraca” Jovica Vukotić srpskim istažiteljima je otkrio da su pojedini funkcioneri policije Crne Gore zajedno sa “kavačkim” klanom koga oni kontrolišu njemu i njegovom bratu nacrtali mete kako bi ih neko likvidirao, saznaje Borba u vrhu MUP-a Srbije. On je kazao da su upravo ti funkcioneri zajedno sa ekipom “kavčana” radili mnoge prljave poslove, kao i ubistva, a da su to pokušali da napakuju njemu i njegovim prijateljima. U tim likvidacija, kako je naveo, stradalo je mnogo njegovih prijatelja, a sve to da se očisti teren za kriminalce koji su sarađivali s policijom.
Vukotić je ispričao i da zna koji policijski funkcioneri iz Crne Gore preko određenih medija vode hajku na njegovu porodicu, samo zato što znaju da on zna da su sarađivali sa kriminalnim klanovima kod kojih su bili na platnom spisku.
Tvrdi i da je hajka podignuta protiv njega kako bi napustio Crnu Goru, a oni nesmetano mogli da se bave teškim kriminalom, a da za to optužuju njegovu porodicu.
SAJ obezbjeđivao zgradu gdje je Vukotić saslušan

Vukotić je kazao, kako saznajemo, da se sklonio iz Crne Gore jer mu je prijetila opasnost da bude ubijen, jer je veliki broj njegovih poznanika poslednjih godina likvidiran, a ubice nijesu pronađene.
Odavno se spekuliše da iza “kavčana” stoje određene policijske strukture, što je Vukotić potvrdio srpskim istražiteljima.
Nakon saslušanja, tužilaštvo je zatražilo pritvor za Vukotića.
Prilikom hapšenja u Turskoj Vukotić je koristio lažni makedonski pasoš.
Za krivično djelo falsifikovanje isprave zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.
Vukotićeva odbrana, kako Tanjug saznaje, tvrdila je u tužilaštvu da naše pravosuđe nije mjesno nadležna za procesuiranje ovog slučaja, jer on pasoš nije koristio na teritoriji Srbije.
Vuković je državljanin Srbije i Crne Gore, pa je zbog lažnih dokumenata u utorak protjeran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji.
Kako je Borba već pisala, Vukotić je saopštio i da ima spisak policijskih funkcionera koji su na platnom spisku mafije.
Jovica Vukotić je doveden oko 10:30 sati u Drugo tužilaštvo u Beogradu na saslušanje, nakon što je prije nekoliko dana uhapšen u Turskoj, a potom izručen Srbiji.
Vukotić je u sud dovezen u crnom džipu, u pratnji pripadnika SAJ-a, naoružanih i sa fantomkama na licu, a sproveden je kroz garažu suda.
On se, kako saznajemo, u Srbiji jedino sumnjiči za krivično djelo falsifikovanje isprava, dok ga u Grčkoj, prema podacima MUP-a, čeka optužnica za trgovinu narkoticima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.