Borba saznaje: Carinik koji je označen kao organizator šverca cigareta preko Albanije pobjegao za Srbiju

0

Carinik Gojko Leković, koga specijalno tužilštvo potražuje zbog organizovanja šverca cigareta, nalazi se u Srbiji, saznaje Borba. On je crnogorskim vlastima nedostupan od momenta razbijanja i hapšenja grupe za koju se sumnja da zloupotrijebili službeni položaj i time učestvovali u organizovanom švercu cigareta u navodno višemilionskoj vrijednosti.

U pritvoru se trenutno nalazi njegov sin Vojin Leković, koji se tereti da je pripadnik pomenute grupe.

Kako nam je nazvanično potvrđeno, Gojko Leković je par dana prije hapšenja grupe napustio Crnu Goru. On je ušao u Albaniju, a zatim je otišao za Srbiju. Navodno, u Beogradu se trenutno nalazi na liječenju. Njega tužilaštvo tereti da je na vrhu kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta.

Tužilački pritvor određen četvorici osumnjičenih – Vojinu Lekoviću, Đorđiju Đuraškoviću, Nikoli Masoničiću i Ivanu Nikoviću. Da se brane sa slobode pušteni su: Irena Jovanović, Anđelija Dabanović, Vesna Kovač i Milutin Šoškić.

„Sumnja se da su zloupotrebom službenog položaja, zatim davanjem i primanjem mita, krijumčarili cigarete. U periodu od maja do avgusta, ova grupa, iz slobodne carinske zone je, sumnja se, prokrijumčarila oko 40.000 paketa i po osnovu neplaćenih akciza oštetila državu za više desetina miliona evra“, kazali su iz policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.