Borba saznaje: Bečić se kandiduje za predsjednika

1

Lider Demokrata Aleksa Bečić će se ipak kandidovati za predsjednika Crne Gore, potvrđeno je Borbi iz Demokratske Crne Gore. On je definitivno prelomio da se uključi u trku za prvog čovjeka države, iako je nedeljama ranije tvrdio da neće biti kandidat. Ovakav nagli zaokret u odluci, otvara sumnju da je Bečić svjesno spinovao javnost da je spreman na dogovor oko zajedničkog kandidata, sa ostatkom opozicije. Jer, jedan neuspjeli sastanak opozicije, ne može biti opravdanje za bilo koju partijsku kandidaturu, pa ni samog Bečića. Ovo iz razloga, što se kandidature za predsjednika predaju do 26. marta, što znači da do tada ima prostora za dogovor kompletne opozicije za zajedničkog kandidata.
Bečićeva kandidatura, gotovo izvjesno, pokrenuće lavinu partijskih kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima.
Bečić ignoriše novinare, komunicira samo klipovima
Lider Demokrata, po već ustaljenom običaju, odbio je da komunicira sa našim portalom, i nije odgovorio na pitanje o promjeni odluke vezano za kandidaturu.
Međutim, samo sat vremena nakon našeg teksta, oglasio se na Fejsbuk stranici stranke, ali nije demantovao da neće biti kandidat.
“Očigledno je da nijedan od kandidata nema podršku svih u obavezi smo da to konstatujemo i deblokiramo proces. Ako ne može jedan, ili drugi onda može treći, onaj koji će biti jednako prihvatljiv za sve, onaj kog će svi podržati, onaj koji će pobijediti. Izuzetno je važno da opozicija ima jedinstvenog predsjedničkog kandidata. Kompromis se može naći, rješenje se može naći, samo ako oni koju uporno govore o jedinstvu žele da zaista do tog jedinstva i dođe. Opozicioni birači vape za jedinstvenim predsjedničkim kandidatom”, izjavio je lider Demokrata.
Bečić je kazao da niko u opoziciji nema pravo da bude sebičan.
“Ako smo mi kao najjača opoziciona politička partija, koja je imala spremnog kandidata odustali i kazali da ćemo bezuslovno podržati nestranačkog kandidata kojeg dogovore kolege iz opozicije, onda niko u opoziciji nema pravo da bude isključiv i da bude sebičan. Koji god politički subjekt ili pojedinac jednostrano istakne kandidaturu, bez dogovora sa kompletnom opozicijom, taj direktno u ovom trenutku pomaže DPS-u”, rekao je Bečić.
Podsjetimo, prije samo nedelju dana Bečić je tvrdio da je jedinstveni kandidat cjelokupne opozicije prioritet svih perioriteta.
“Takođe, podsjećamo da je na ovaj način stavljena tačka na moguću kandidaturu predsjednika Demokrata u ovom izbornom procesu, te da se isti neće kandidovati bez obzira na konačan ishod u procesu izbora nestranačkog kandidata opozicije. S tim u vezi, zaključujemo da su ovim činom Demokrate otvorile prostor za zajedničkog predsjedničkog kandidata”, saopštile su Demokrate prošle nedelje.
Međutim, nedelju dana kasnije, izgleda da su se Demokrate predomislile, ili možda u ovom prvom obraćanju nijesu bile iskrene prema opozicionim kolegama.

1 Comment
  1. СрбинПГ komentariše

    Одлично спинујете јавност.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.