Borba saznaje: Ako se opozicija ujedini, Milo im izlazi na crtu

0

Milo Đukanović će biti kandidat za predsjednika Crne Gore jedino ako opozicija bude imala jednog zajedničkog, nestranačkog, kandidata, saznaje Borba u vrhu DPS-a. Upravo zbog toga što opozicija još nije odlučila da li će imati jednog kandidata ili više njih, DPS ne saopštava ko će biti njihov kandidat. Izvjesno je da se opozicija izgleda ne može dogovoriti da stane iza jedne nestranačke ličnosti, što znači da se Đukanović neće kandidovati.
“Interna istraživanja koja je radila vladajuća stranka govore da nestranačka ličnost, kao kandidat opozicije, ima ozbiljne šanse da pobijedi na predsjedničkim izborima. Jer u tom slučaju je velika mogućnost da DPS izgubi izbore. Samo ukoliko se opozicija okupili oko jedne takve ličnosti, Đukanović će biti kandidat vladajuće stranke na predstojećim izborima. On je to svojim saradnicima i saopštio.Pošto je gotovo izvjesno da će opozicija ići sa više kandidata, u tom slučaju, Đukanović se neće kandidovati”, kazao je naš sagovornik iz DPS-a.
Što veći broj opozicionih kandidata, kako smatraju u vladajućoj stranci, njima najviše odgovara.
Borba je ranije objavila da se Njemačka usprotivila da Đukanović bude kandidat DPS-a za predsjednika Crne Gore. Čak i iz samog NATO-a, Đukanoviću je poručeno da ne bi bilo poželjno da se on kandiduje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.