BORBA saznaje: Aco Đukanović planira da napusti državu i nastani se u Švajcarskoj!

13

Aco Đukanović planira u skorije vrijeme da napusti Crnu Goru i trajno se nastani u Švajcarskoj, saznaje BORBA iz svojih izvora.

Iz najbližeg Acovog okruženja u saznanju smo da brat predsjednika države u poslednje vrijeme često boravi u Švajcarskoj gdje je pokrenio postupak za dobijanje švajcarskih dokumenata,

Nakon pada DPS-a, mlađi Đukanović je prelomio i odlučio da ode iz države koju je zajedno sa porodicom ekonomski i finansijski uništio i svoj posao prebaci u Švajcarskoj.

A da li će prije nego li i definitivno ode iz voljene Crne Gore pred nadležnim pravosudnim organima odgovarati za sve afere i nepočinstva učinjena za vrijeme vladavine DPS-a vidjećemo u dogledno vrijeme ili će pak nova vlast dopustiti predsjednikovom bratu da nekažnjeno napusti državu i nastani se u podno Švajcarskiih Alpa?

Sve je očiglednije da Aco neće u Crnoj Gori  dočekati sudski epilog afere Limenka od koje zaradio preko 10 miliona evra koliko mu je država isplatila na ime odštete.  Aco Đukanović je zakupio zemljište u Podgorici na kojem se nalazi zgrada policije 2008. godine. Tri godine kasnije država nije izvršila svoju obavezu i iselila zgradu policije, zbog čega je Aco Đukanović tužio državu i presudom Vrhovnog suda dobio odštetu od preko 10 miliona evra. Zanimljivo da je Aco tužio Vladu kojom je tada rukovodio njegov rođeni brat Milo.

Milo je” uskakao u pomoć” Acu  i  2008. sa 44 miliona koje su spasile njegovu Prvu banku propasti tokom ekonomske krize.

Prva banka se do 2007. godine zvala Nikšićka, a Aco Đukanović je njen akcionar od 2005. Milo Đukanović je bio akcionar banke od avgusta 2007. do aprila 2013. Razlika u cijeni po kojoj je prodao akcije je veća za milion evra od one po kojoj ih je kupio. Vlada je banku od kraha spasila 2008. godine odlukom da joj da pomoć od 44 miliona, a predsjedavao je Milo Đukanović. Prvu ratu od 11 miliona banka je “vratila” naredne godine tako što je Vlada milion uplaćivala Regionalnom vodovodu na račun u Prvoj banci 11 puta tog dana, a banka je isti milion 11 puta vraćala državnom trezoru na ime rate.

Acova Prva banka spominje se i u najnovijoj aferi vezano za raspodjelu sredstava iz Abu Dabi fonda.

Preko specijalnog računa u Prvoj banci izvršen je prenos sredstava u iznosu od 14,5 miliona evra koji je potpisao bivši ministar poljoprivrede Milutin Simović, iako je Ministarstvo finansija tvrdilo da nije otvorilo taj specijalni račun i da ga nema u njihovom sistemu, a da je ADF vršio direktna plaćanja na njega, čime je izbjegnut kompletan sistem državnih plaćanja.

 

 

13 Comments
 1. Bole komentariše

  Dobar znak.

  32
  3
  1. Filip komentariše

   Ima se,može se.Na vrijeme napuštaju brod koji tone(dps).

   25
   2
   1. Maja komentariše

    Drz ga!

    18
    1
   2. Marko komentariše

    Nema šanse on voli Crnu Goru jos sad kad je ugrozena, nema šanse 😂😂😂😂

    17
    1
  2. Kontra revolucija komentariše

   A Krivokapic Becic i Abazovic ce mu dalje obezbjediti vreme da sve od prve familije pokradeno sklone na vreme i unište dokumentaciju !.
   Kohabitacija i nema revanšizma funkcioniše !!!.

 2. Veselin komentariše

  Morat ce angazovati tamo burekciju posto je navikao da svako jutro pojede dva kotura (pleha) bureka.

  27
  4
  1. Rajko komentariše

   Što prije pokrenuti postupak protiv njega jer sigurno ima nešto a imunitet ga ne štiti.

   12
   1
 3. Riki komentariše

  Krece bjezanija, cim dodje novi tuzilac Djukaji i ostali pljackasi nema vise sta da traze u CG! Lomi nije slucajno trazio 100 mil za aman,, svi znamo da su oni vlasnici

  25
  6
 4. zdravko komentariše

  Donijeti zakon o porijeklu imovine. Oduzeti svu imovinu. Imaće Švajcarsku za cijeli život zajedno sa bratom i familijom. Naš lijepi apartman u Spužu.

  14
  4
 5. Dejan komentariše

  Bice podstanar kod Caneta

  16
  3
 6. Ivi komentariše

  I neka ponese sve, kad ima ajvana koji to dozvoljavajući. Problem je što će on i iz Švajcarske da se pita, pa isto, da da…

  11
  4
 7. Samuela CH komentariše

  Moraces imati bunker islpod Zenevskog jezera. Oce li Svajcarcvi biti te nafake da im dodje elita kao ti i tvoji. Domovinu vise ne volis? Imas i pravo. Ponekad su te price da se zavaraju tragovi. Ali moze se izvrsiti plasticna operacija lica i izmijeniti ime. Nema problema ko moze financijski. Samo ti je moj savjet da uzmes rezerve sa sobom dok se tamo snadjes. Njihovi zakoni su vise jebeni od ovih nasih a posebno kad se odkolas iz mjesta gdje si prvi put progleda. Baci kamen za sobom i neka ti je srecan lput ostavio si nas da tugujemo.

  5
  2
 8. Mamba komentariše

  To se očekuje od cijele familije Đukanović !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.