BORBA prva objavila istinu: Policajac iz afere SKY aplikacije pobjegao iz države, a SDT ga nije ni saslušao?

5

Policijski službenik Ljubo Milović koji se u dokumentima EUROPOL-a označava kao član kavačkog klana ne nalazi se u Crnoj Gori, potvrđeno je BORBI iz više izvora.

Podsjetimo, naš portal je 3. maja objavio da je Milović prvih dana po izbijanju afrere SKY aplikacije napustio Crnu Goru.

Naši bezbjednosni i istražni organi opet nisu bili na visini zadatka, tako da se po ko zna koji put ponavlja situacija da članovi organizovanih kriminalnih grupe napuštaju državu prije nego što pred  nadležnim tužiocem daju iskaz o krivičnom djelu koje im se stavlja na teret.

Treba li samo podsjetiti javnost kako su vođe kavačkog i škaljarskog klana svojevremeno pobjegli iz države početkom prošle godine kada su nadležni organi objavili rat kriminalnim klanovima?

Pored Milovića koji je očigledno nedostupan istražnim organima, tužilaštvo još uvijek nije procesuiralo ni njegovog kolegu Petra Lazovića.  Postoje indicije da je i on napustio državu i da je nedostupan nadležnim organima.

Prema navodima EUROPOL-a, policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović se terete da su kao članovi kavačkog klana bili uključeni u šverc kokaina, cigareta i oružja.

– Aktivni policijski službenici, Petar Lazović i Ljubo Milović, članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina- stoji u dokumentima EUROPOL-a.

Pored dokumentata, javnosti su prezentovani i transkripti komunikacija Lazovića i Milovića sa šefom kavačkog klana Radojem ZviceromVeljkom BelivukomMarkom Miljkovićem i drugima.

Crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su ove dokaze od EUROPOL-a u julu prošle godine, međutim, tadašnji GST Milivoje Katnić i njegov pomoćnik Saša Čađenović  nisu u njima pronašli ništa inkriminišuće za Lazovića i Milovića.

 

5 Comments
 1. Bot komentariše

  Pa đe njega da hapse, čuš, pa on zna toliko da bi za njim odmah par političara u prdekanu. Moraju kriminalci saradnici bivšeg režima da što manje kompromituju svoje političare, jer evo tek sada pomalo se vrću na funkcije, jadni oni, što nas o jadu zabaviše.

 2. Milutin komentariše

  Nikad nije bilo u Crnu Goru ovoliko kukavica od ljudi.
  100 njih drži 600.000 gradjana.Kukavice najniža su bića bolje da ih nema.

 3. Q komentariše

  Nema u Cg afera ovdje je sve legalno i normalno.

 4. Beton komentariše

  Petar Lazovic je u Cg pa ga ne smiju uhapsiti ahahahaha

 5. Banjo komentariše

  Kako pustiste čoeka van bez zaštite,može ga neko prepanut.I što ćemo sad.Da nas farbaju razne bitange i dritange.Ovo je država ogrezla u kriminalu.Sram vas bilo prokleti izrodi.I,što ćemo sad?Nema jačeg od tzv.policije,pomognute pudlicama iz vrha vlasti.Spava li mirno tzv.direktor policije.O kukavno poštenje ugašeno.
  Kako puštiste čoeka samoga,e će se beztragat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.