BORBA pita ministarku odbrane: Ko Vas sprečava da kaznite one oficire koji su proganjali kolege jer su branili Crkvu, zašto čuvate kadrove DPS-a!

16

Čekajući odgovor na prvo pitanje, redakcija BORBE danas postavlja drugo pitanje Oliveri Injac, ministarki odbrane, pitanje od milion dolara, a ono glasi:

Da li je od stupanja na dužnost izvršila i jednu personalnu promjenu u Ministarstvu odbrane i Vojsci?

Po dosadašnjem djelovanju stiče se utisak da se ministarka prilikom primopredaje dužnosti zaklela Boškoviću da će ostati na njegovom DPS- kursu.

Pitamo ministarku da li je upoznata da je Bošković 2017. godine odbio da produži ugovor za 22 vojnika po ugovoru koji su imali odlične ocjene na obuci, samo zato što su, na svadbi jednog od njih, pjevali pjesmu koju je i bivši premijer Marković pjevao na svadbi svome sinu?

Da li ministarka zna da od tada nijednom vojniku nije produžen ugovor ako je Vojno bezbjedonosna agencija dala mišljenje da ga nije ,,prepoznao teren” , a svima njima je u obrazloženju napisano da im se ugovor ne produžava jer potrebe službe to ne zahtijevaju?

Sa druge strane u tom periodu primljen je pet puta veći broj vojnika od otpuštenih, a mnogi od njih su slika i prilika nikšićanina Matije Dragnića, od čijeg videa se ovih dan zgrožavaju građani Nikšića i cijele Crne Gore.

Da li ste ministarka našli za potrebu za pokretanje disciplinske i krivične odgovornosti oficira i podoficira na rukovodećim mjestima koji su vršili mobing nad zaposlenima, progonili ih zbog litija, vršili pritisak na zaposlene da glasaju DPS, vršili nezakonita unapređenja i direktno bili umiješani u izborni proces, pomenućemo samo neke od njih: Dakić, Daković, Pantović, Bakrač, Vukadinović, Pejović, Rakočević, Nikolić, Murić, Pajović …

Šta ste preduzeli protiv onih lica koja se nalaze u MO i GŠ VCG, a protiv kojih postoje krivične prijave zbog ranijeg političkog djelovanja, pomenimo samo pukovnika Lazarevića i potpukovnika Novicu Vukovića, koji je dok je službovao u Pljevljima javno vršio pritisak na potčinjene i agitovao za DPS?

Šta ste ministarka preduzeli na preispitivanju i poništavnju svih nezakonitih zapošljavanja u MO i Vojsci tokom 2020. godine?  Dugi je niz onih koji su kršili Zakon o Vojsci i kodeks časti i trebalo bi nam mnogo vremena da ih sve nabrojimo, ali na žalost svi oni su otkad ste Vi stupili na funkciju ostali na istim pozicijam u diplomatiji, MO i Vojsci ili čak napredovali u službi.

Igra koju igrate s Boškovićem oko imenovanja potpukovnika Mališića je providna, jer je on bio kadar bivšeg ministra i imao značajnu ulogu u namještanju tendera, a poslednje dvije godine je skrajnjen iz poznatih razloga vezanih za slučaj potpukovnika Husovića i Alme Ljuljanaj Jovićević.

Pošto ministarka za skoro tri mjeseca nije uradila ništa na uvođenju reda i vraćanju povjerenja u Ministarstvo odbrane i Vojsku, najmanje je što može da učini je da javno kaže da li je neko u tome sprečava, ucjenjuje, prijeti ili možda nastavlja politiku DPS-a, koja joj je po dosadašnjem činjenju duboko urezana u srcu.

16 Comments
 1. Црна_Гора komentariše

  Smrt FASISTICKOJ Nato montenegro Dps.
  Hapsiti Fasiste i Kriminalce bivseg rezima.

  Zivjela Istorijska Njegoseva Crna Gora.

  28
  4
 2. Tajci komentariše

  Zasto postavljate tako teska pitanja? Ministarka ne moze da odgovori jer su u njenom okruzenju bukvalno svi kadrovi kojim je i Boskovic bio okruzen. Oni su joj sigurno saopstili da je sve u najboljem redu. A sto se same vojske, po dubini tu je jos veci red jer su svi izvjestaji od dna do vrha besprekorni. Ako neko i zeli da saopsti ne kritiku, nego predlog do ministarke sigurno nece doci jer je i dalje na snazi zabrana obracanja bilo kome iz ministarstva. Sto u prevodu znaci da prvo mora proci vojno reset, a to je realno nemoguce jer po na svakoj funkciji postoje kerberi dps-a kojo obnasaju komandne duznosti. Inace do promjena sigurno nece doci i svevsecradi da svebostane netaknuto. U protivnom ministarka bi vec do sad uradila makar one stvari koje je mogla i morala, medjutim to se nije desilo jer ocito ide na to da prodje vrijeme kako bi se stvari razvodnjile.

  20
  3
  1. Kontra revolucija komentariše

   Sad ce evo trci,
   Odgovorice vam na sva pitanja, cim stigne depeša iz ambasade sa izdiktiranim odgovorima !.
   Kao Djejmi Šej sa snopom papira punom “kolateralne stete” !.

   7
   1
  2. Ksilofon komentariše

   “200 dana nećemo napadati novu vladu” 🙂

   Brukaju svakog Srbina u Crnoj Gori…

   2
   5
 3. Veselin komentariše

  Kad ce pitanje vezanu za nabavku radara. Da li ministarka zna da se ista realizuje a da se struka ni izbliza ne pita. Da li zna da su njome upravljali pojedinci iz Brisela i to slucajno isti oni koji su htjeli da uvale helikoptere stare 40 godina po vecoj cijeni od novih….svaka slicnost je slucajna posebno slicnost starosti radara.. Da li je ministarka sigurna da je trebala da potpise onaj sporazum od prije par dana i jel opet pitala briselsku struku. Da li ministarka zna na osnovu kojih planova upotrebe vojske se planiraju nabavke…ili ne zna… Ili ce biti da tih planova mozda i nema. Na kraju…mogli bi pitati ministarku i o oficirima koje je dobila kao gratis pred imenovanje,. Njih 39, neuki i potpuno vojno neupotrebljivi. Joj koliko imate pitanja da ppstavite.

  8
  1
 4. Bole komentariše

  Kad ce pitanje vezanu za nabavku radara. Da li ministarka zna da se ista realizuje a da se struka ni izbliza ne pita. Da li zna da su njome upravljali pojedinci iz Brisela i to slucajno isti oni koji su htjeli da uvale helikoptere stare 40 godina po vecoj cijeni od novih….svaka slicnost je slucajna posebno slicnost starosti radara.. Da li je ministarka sigurna da je trebala da potpise onaj sporazum od prije par dana i jel opet pitala briselsku struku. Da li ministarka zna na osnovu kojih planova upotrebe vojske se planiraju nabavke…ili ne zna… Ili ce biti da tih planova mozda i nema. Na kraju…mogli bi pitati ministarku i o oficirima koje je dobila kao gratis pred imenovanje,. Njih 39, neuki i potpuno vojno neupotrebljivi. Joj koliko imate pitanja da ppstavite.

  10
  1
 5. serdar komentariše

  pravi se mrtva

  9
  3
 6. Ivi komentariše

  Zato što je ona glasala za DRPS, i ona je Drpsulja sa dna kace.

  15
  2
  1. TomoP. komentariše

   Malo je neprimjereno pricati ko je xa koga glasao. Mozda i jeste ali to nije toliko ni bitno. Nije iskompromitovana kao agitator svakako. Ovdje je problem sto je morala po sluzbenoj duznosti da ispita navode vezane za sve one likove koji su pomenuti u ovom tekstu a i mnogi drugi cija se imena stalno provlace. Njih je morala za pocetak prijaviti jer su u pitanju krivicna djela. Posto je sigurno imala saznanja mogla bi biti optuzena za prikrivanje. Umjesto toga svi oni i dalje obavljaju najodgovornije duznosti i sigurno unistavaju tragove. Problem je sto se veliki broj prijava sprema za procesuiranje i to cim se malo sredi stanje u tuzilastvu. Dokazabi svjedoka ima na pretek.

  2. VOJNIČINA komentariše

   Jos jednom sam se uvjerio da ste dno amaterizma.
   Tato vas niko i ne cita.
   Izvrsila je vise promjena nego pislednja dva ministra,ili ne znate ili necete da znate.Vojno bezbjednosna agdncija uopste ne postoji gospodo draga.Podoficiri ne mogu biti na rukovodecim mjestima a Lazarevic nije pukovnik.
   Dje ste bili do sad da pitate Boskovica ova pitanja koja se ticu njegovog ministrovanja?
   Bogu hvala Boskovic je svjetlosnu godinu daleko od desavanja u sadasnjem ministarstvu.
   Zbog ovih amaterskih clanaka,i ne treba da vam odgovara dok se ne uozbiljite.
   Do tad,ucite,citajte,komunicirajte s ministarstvom.
   Ne kupite informacije s ulice BORBO!

   3
   8
   1. Bivsi vojnik komentariše

    Vojnicino lupas kao Maksim po diviziji (ako znas sta je Maksim). Protiv svih ovih lica je trebao da se pokrene disciplinski postupak, jer dokazi sta su radili postoje. A Lazarevic, sa generalom Milosavljevicem klica partijskih pritisaka u Vojsci, je jos avanzovao. Sada je general.

   2. TomoP. komentariše

    Koliko lupetanja vojnicino. Mora da si ti jedan od pobrojanih pa mislis na ovakav nacin da diskreditujes one koji dobro misle ovoj zemlji. Ti ocito ne mislis.

    10
    1
   3. Novopečeni Staropodgoričanin komentariše

    Šta tražiš na ovom portalu Vojničino? Briši na portal Vijesti, tamo se skupljaju Urini oficiri DPS preletačevići. Bolje pitaj Ministarku, radi li joj još majorica Čađenovićka…

    4
    1
 7. t-rex komentariše

  Ocito je da cetiri ministra koje je naturio Abazovic rade za DPS i tajkunsku mafiju.Takodjer je ocito da se u toj Vladi Krivikapic nista ne pita i da je premijer Abazovic kiji je prevarim i lazi preuzeo vlast.

  13
  1. Ksilofon komentariše

   Jedino što je očigledno je da se Manda i Medo spremaju da po Vučićevom naređenju obore ovu vladu, glasajući zajedno sa DPS u skupštini.

 8. Stefanos komentariše

  Neka rade svoj posao ili neka se sklone. Narod ih nije birao da bi cutali i dobijali platu !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.