Borba otkriva: Vođa “kačana” nije uhapšen nego je dogovorio predaju!

0

Vođa “kavčana” Slobodan Kašćelan je dogovorio svoju predaju u momentu kada je bio siguran da nema dovoljno dokaza protiv njega da je na čelu ozloglašenog klana, otkriva Borba. Istražitelji su mu ušli u trag prije pola godine kada je napustio teritoriju Austrije i on je bio pod prismotrom policije. Kako saznajemo, intezivno su trajali pregovori oko njegove predaje.

Dva dana ranije u Tivtu je uhapšen Kašćelanov telohranitelj Srđan Jurišević (35), kod kojeg je pretresom stana pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Izvjesno je da policija ima dokaza za neka krivična djela proriv Kašćelana, ali nema materijalnih dokaza da je on stvarno vođa pomenutog klana.

Kašćelan nije živio sam u Pragu, a osoba koja je živjela sa njim, dan ranije je napustila stan.

Prema našim saznanjima, Kašćelan će negirati da ima bilo kakve veze sa “kavačkim” klanom, kao što je to uradio i Jovica Vukotić, koji se dovodi u vezu sa suparničkim, “škaljarskim” klanom.

– Kašćelan je često mijenjao mjesto boravka i koristio lažne identitete – naveli su u crnogorskoj policiji.

Široj javnosti Kašćelan je postao poznat nakon neuspjelog atentata na njega u ljeto 2016. godine u Novom Sadu. U Bijeljini je zbog tog pokušaja ubistva uhapšen Saša Vidović. U ratu koji od 2014. godine bijesni između “kavačkog” i “škaljarskog” klana ubijeno je više od 30 osoba, među kojima su bile i nedužne žrtve.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.