Borba otkriva: Visoko rangirani tužilac dio građevinskog lobija koji predvodi Bemaks!

Borba otkriva: Visoko rangirani tužilac dio građevinskog lobija koji predvodi Bemaks!

Jedan državni tužilac povezan je sa građevinskom firmom Bemaks, iza koje stoje neformalni centru moći okupljeni oko ekipe iz nekadašnjeg Granda i zajedno sa njima učestvuje u građevinskim poslovima, saznaje Borba. Kako nam je rečeno radi se o milionskom poslu, a poznato je da plate tužilaca i nijesu baš visoke.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, taj visoko rangirani tužilac u VDT-u sa ekipom iz Bemaksa gradi zgradu u jednom podgoričkom naselju. Dio stanova, u roj zgradi, trebalo bi da otkupe njegove kolege tužioci.

Taj tužilac koji se dovodi u vezu sa gradnjom pomenute zgrade, između ostalog, radio je na slučaju korupcije u predmetu Telekom, za koju još uvijek nema sudskog epiloga, a u optužnici koja je vraćena na dopunu, nema članova porodice Mila Đukanovića, koji su se dovodili u vezu sa tim predmetom.

Devet državnih tužioca u VDT-u- Ivica Stanković, Veselin Vučković, Dražen Burić, Miodrag Latković, Sonja Bošković, Radmila Ćuković, Petar Kapuci, Đurđina Nina Ivanović i Miljana Radović mjesečno primaju preko 22 hiljade evra.

Tako je najveća tužilačka zarada, bez naknade, u Crnoj Gori iznosila je 2.616 evra, a primio je vrhovni državni tužilac Ivica Stanković. On je, međutim, uz to imao i 900 evra naknade za članstvo u Tužilačkom savjetu, pa je u avgustu primio 3.517 evra.

Osam njegovim kolega primaju i do 500 eura manje.

Najmanje, prema obračunu, imao je Dražen Burić koji je primio 2.186 evra. On, međutim, kao član Tužilačkog savjeta zaradi dodatnih 600 eura, tako da su njegova ukupna mjesečna primanja ipak bolja od kolega u VDT-u.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *