Borba otkriva vezu Dačić-Đukanović: Srbe gura u vlast zbog unosnih poslovnih kombinacija sa DPS-om

Borba otkriva vezu Dačić-Đukanović: Srbe gura u vlast zbog unosnih poslovnih kombinacija sa DPS-om

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić zbog privatnih dilova sa vrhom DPS-a gura priču da Srbi, odnosno, predstavnici srpskog naroda treba da uđu u vlast u Crnoj Gori, otkriva Borba. Dačić i ekipa oko njega su povezani sa dijelom DPS-a i njegova izjava o ulasku Srba u vlast je dogovorena sa rukovodstvom Crne Gore, iza leđa Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije.
Kako je Borba ekskluzivno objavila, Dačićev lični izaslanik Velizar Đerić, nekadašnji savezni ministar sporta, boravio je u Podgorici. Prema tom planu, Dačić i rukovodstvo Crne Gore su se dogovorili da proguraju Đerića za ambasadora Srbije u Podgorici, kako bi im bio otvoren put za razne poslovne poduhvate.

“Srbija u svom posjedu ima značajnu imovinu u Crnoj Gori, a naročito jedan broj hotela na moru, na ekskluzivnim lokacijama. Đerić je boravio u Podgorici, sreo se sa ljudima iz političkog i poslovnom života Crne Gore i tada je bilo riječi o kupovini te imovine. Da bi se sve to sprovelo u djelo, Dačić treba da progura Đerića za ambasadora u Podgorici i da se tako najlakše otvori put da ovdašnji tajkuni dobiju za bagatelu luksuzne lokacije i objekte koji su u vlasništvu Srbije, kaže naš sagovornik.

Đerić je funkcioner Dačićevog SPS-a i povezan je sa vladajućim strukturama u Podgorici.

Javna je tajna da su neki funkcioneri DPS-a, bacili oko da proguraju privatizaciju odmarališta MUP-a Srbije koje se nalazi u blizini hotela “Splendid”. Takođe, u vlasništvu Srbije je još jedan značajan dio hotela na Primorju, koji su vrlo interesantni ekipi iz Crne Gore.

Sve ovo je dokaz da Dačić nije zabrinut za pozicije srpskog naroda u Crnoj Gori i da za njihovu dobrobit predlaže ulazak u Vladu Mila Đukanovića, već je očigledno u pitanju dil sa vrhom DPS-a oko unosnih poslovnih aranžmana.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *