Borba otkriva: Porodica funkcionera Vlade reketira građane koji odlaze u Ameriku da beru marihuanu!

Borba otkriva: Porodica funkcionera Vlade reketira građane koji odlaze u Ameriku da beru marihuanu!

Porodica funkcionera DPS-a, koji je ujedno i službenik u jednom ministarstvu, već dvije godine učestvuje u reketiranju naših građana koji sezonski odlaze da beru marihuanu u SAD-u, saznaje Borba. Majka i sestra tog funkcionera su zadužene za regrutaciju građana koji žele da idu u SAD, a za uzvrat njima moraju da daju procenat od zarade. Njih dvije su takođe angažovane na, kako se to naziva, trimanju marihuane i one rukovode grupama koje dolaze iz Crne Gore.

“Taj službenik Vlade pomaže da se što prije obezbijede vize za SAD, a članovi njegove porodice su angažovani za rad na terenu, tačnije za vrbovanje, a zatim i za reketiranje građana koji odavde idu sezonski da beru marihuanu. On je zaposlen u ministarstvu preko kojeg je moguće omogućiti sređivanje papirologije, odnosno, viza. Svi koji preko njega i njegove porodice idu na pomenuti posao, dužni su da mjesečno plaćaju određeni procenat, kao reket, zbog toga što su im sredili da odu i zarade neki dinar”, kazao je naš sagovornik koji radi na jednoj od plantaža u SAD-u.

Takođe, taj funkcioner Vlade je pozicioniran i u samom DPS-u, a njegova porodica je za svake izbore angažovana za prikupljanje glasova u jednom naselju u okolini Podgorice.

Kako saznajemo, njegova porodica ima i razvijen biznis u Podgorici, tačnije u samom centru grada.

Redakcija Borbe je pripremila serijal tekstova o ovoj temi, sa lica mjesta, a uskoro ćemo objaviti identitet svih lica koja učestvuju u reketiranju građana, sa izjavama osoba koje su predmet reketa, kao i njihove fotografije.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *