Borba otkriva: Djelovi ANB-a pomažu destabilizaciju Srbije, zbog švercerskih poslova na Kosovu!

0

Pojedine strukture iz bezbjednosnog sistema Crne Gore, aktivno učestvuju, u planiranju protesta koji se organizuju u Srbiji, protiv tamošnje vlasti, saznaje Borba. Postoji, kako nam je potvrđeno, koordinirana akcija, između djelova ovdašnjeg ANB-a i pojedinih lica koja učestvuju u protestima u Srbiji. Cilj je da se žarište nestabilnosti preseli na teritoriju Srbije.

Te akcije su intezivirane nakon što je Srbija zatvorila granicu za bezbjednosno interesantna lica iz Crne Gore, od kojih je većina na vezi sa pojedinim bezbjednosnim strukturama u našoj zemlji.

“Procjena dijela službe koji je naslonjen na neke djelove pojedinih grupa koje posluju van zakona, je da se žarište nestabilnosti preseli van Crne Gore. Idealno je da to bude Srbija, koja je već opterećena statusom Kosova, kako bi se fokus interesovanja stranih službi prebacio upravo tamo. Pojedinim strukturama unutar bezbjednosnog sistema Crne Gore odgovara haotično stanje oko Kosova i Metohije kako bi i dalje nastavili da se bave raznim švercerskim poslovima, koji poslednjih mjeseci cvjetaju. Svako pomak u rješavanju pitanja Kosova značio bi za njih gubitak unosnih poslova, što oni ne žele da dozvole”, saznaje Borba.

Uskoro će, kako saznajemo, biti i zvanično objelodanjene veze pojedinih lica iz Crne Gore sa ljudima na Kosovu i Metohiji, u poslovima oko šverca robe iz Srbije u tu pokrajinu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.