Borba objavljuje identitet privedenih u Baru: Carinici ošetili državu za desetine miliona evra!

Borba objavljuje identitet privedenih u Baru: Carinici ošetili državu za desetine miliona evra!

Specijalni policijski tim uhapsio je više carinika iz Bara zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju više djela, ali još uvijek nije poznato da li je riječ o krijumčarenju cigareta ili droge.
Među uhapšenima su između ostalih i Andjelka Dabanović, Milutin Šoškić, Irena Jovanović, Ivan Niković, Vesna Kovač, Đorđije Đurašković, Vojin i Gojko Leković.
Rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić saopštio je da su carinici izvršili sledeća krivična djela: primanje mita, davanje mita, krijumčarenje, stvaranje kriminalne organizacije.
Prema njegovim riječima ovim krivičnim djelima država je oštećena za više desetina miliona evra.
Radonjić je dodao i da su podnijete dvije krivične prijave, te da je procesuirsno ukupno 28 fizičkih lica i dva pravna, a od toga u jučerašnjoj akciji, nazvanoj “Kliker”, 24 fizička lica.
U nastavku akcije u kojoj su početkom avgusta 2018. godine lišena slobode četiri pripadnika kriminalne organizacije, kada je zaplijenjeno 1360 paketa cigareta koje su prokrijumčarene iz Slobodne zone Bar na teritoriju Crne Gore, došli smo do novih podataka i dokaza za postojanje osnovane sumnje da su 24 fizička i dva pravna lica i to: L.G. (64), Č.S. (42), Č.N.(41), V.A., M.N.(33), Č.B.(35), Š.M.(41), Š.D.(36), I.S.(27), J.S., J.I.(53), D.A.(55), K.V.(64), N.I.(35), Š.M.(53), Đ.Đ.(32), P.Z. (36), L.H.(53), M.A.(36), M.M.(27) Č.S.(41), N.E.(31), L.V.(34),NN lica i dva pravna lica izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, davanje mita, primanje mita i krijumčarenje, tako što su po prethodno utvrđenom kriminalnom planu i jasno utvrđenim ulogama vršili ilegalne aktivnosti krijumarenja akciznih roba – cigareta iz Slobodne carisnke zone Bar, sa ciljem stavljanja u promet cigareta inostranog porijekla, bez akciznih markica na nelegalnom tržištu Crne Gore”, saopštio je Radonjić.
Prema njegovim riječima, osnovano se sumnja da je navedena kriminalna organizacija u periodu od maja 2018 . godine do avgusta 2018. godine iz Slobodne carinske zone Bar prokrijumčarila cigarete bez akciznih markica u količini od oko 40.000 paketa, pri čemu je pričinjena šteta za državni Budžet u vidu neplaćenih akciza i carina u visini od nekoliko desetina miliona evra.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *