Borba objavljuje: Državu tužili Safet Kalić, Vanja Marković Ćalović, Živko Andrijašević, Đoka Golubović…

0

Vrijednost izgubljenih sporova u kojima je postupao Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore u 2017. godine je preko 11,6 miliona evra. Sa Glavnog računa Državnog trezora, kako je objavljeno u Informaciji Vlade Zaštitnika imovinsko pravnih interesa Crne Gore, naplaćeno je više od 20,2 miliona evra, a taj iznos obuhvata i naplate koji su dospjele u 2017. godini, a vezuju se za postupke koji datiraju iz prethodnih odluka.
Kako saznajemo, na spisku onih koji su tužili državu su Safet Kalić, firme Izbor Bar, A-kop, Vanja Marković Ćalović, istoričar Živko Andrijašević, policijski inspektor Đoka Golubović… Kalić je tužio Upravu za imovinu za 20.000 evra, firma A-kop tuži poresku Upravu za 2,5 miliona evra, Vanja Marković Ćalović traži 900 evra na ime suđenja u razumnom roku.
Informaciju o sudskim postupcima u kojima postupa Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore objavljena je u materijalima sa sjednice Vlade, a nalazi se pod rednim brojem 8.
U Izvještaju je navedeno da je Zaštitnik u 2017. primio ukupno 5.489 tužbi, najviše u podgoričkoj kancelariji. Kancelarija Zaštitnika u Podgorici je primila 3.456 tužbi, kancelarija u Bijelom Polju 1.689, a kancelarija u Kotoru 348 tužbi.
Tužbe se najčešće odnose na naknade na ime prekovremenog rada, nekorišćene pauze u toku rada, neiskorišćene godišnje odmore, manje isplaćene tople obroke.
http://www.gov.me/sjednice_vlade_2016/67

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.