Borba ekskluzivno saznaje: Uhapšena braća Jovica i Igor Vukotić, vođe “škaljarskog” klana!

Borba ekskluzivno saznaje: Uhapšena braća Jovica i Igor Vukotić, vođe “škaljarskog” klana!

Vođe “škaljarskog klana”, braća Jovica i Igor Vukotić uhapšeni su rano jutros u Turskoj, potvrđeno je Borbi u vrhu policije. Kako saznajemo, crnogorska policija potražuje Igora Vukotića u predmetu koji se vodi za pokušaj likvidacije policijskih funkcionera. Oni su, kako nam je rečeno u vrhu policije, privedeni u jesnom turkom ljetovalištu, a kod sebe su imali lažna dokumenta.
Prema našim saznanjima, Jovicu Vukotića naša policija ne potražuje i najvjerovatnije će biti pušten.
“U toku je provjera identiteta uhapšenih. Dobili smo obavještenje od kolega iz Turske da je riječ o braći Jovici i Igoru Vukotiću iz Kotora. U toku je određena razmjena informacija, kazao je naš izvor iz vrha policije.
Igor Vukotić se, kako nam je potvrdio naš izvor iz vrha policije, dovodi u vezu sa grupom Ranka Radulovića zbog planiranja ubistava policijskih funkcionera, ali i pripadnika kavačkog klana. Taj postupak je proglašen tajnim i više informacija nije moguće objaviti.
Bezbjednosne službe Jovicu Vukotića označavaju kao jednog od vođa škaljarskog klana, sa bratom Igorom i sugrađaninom Igorom Dedovićem.
U spuškom zatvoru je proveo devet mjeseci, od novembra 2014. do avgusta 2015. i to zbog pomaganja u pokušaju ubistva 2002, kada je imao 21 godinu.
Prije nekoliko godine osuđen je i na tri mjeseca zatvora zbog pištolja koji je, prilikom pretresa, u naselju Škaljari u Kotoru, nađen u njegovom blindiranom džipu.
Braća Vukotić, nekoliko puta bili su meta napada u Kotoru i Beogradu. Još 2008, na priobalnom putu u Dobroti kod šanka “Malibu”, na BMV Jovice Vukotića ispaljeno je nekoliko hitaca iz automatskog oružja.
Na kuću Jovičinog i Igorovog oca Veska u avgustu 2013. godine bačena je kašikara, a u eksploziji niko nije povređen, mada je oštećeno nekoliko parkiranih automobila.
Škaljarska grupa poznata je po ratu sa kavačkim klanom, u kome je do sada, na obje strane, u Crnoj Gori i Srbiji, gdje imaju bliske saradnike, ubijeno preko 30 osoba. Rat je počeo krajem 2014. kada je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva u ratu je bio Goran Radoman, blizak upravo škaljarcima.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *