Borba ekskluzivno saznaje: Načelnik barske policije saslušan u specijalnom tužilaštvu zbog milionskog šverca cigareta!

1

Načelnik policije u Baru Drago Spičanović saslušan je u specijalnom tužilaštvu zbog šverca cigareta iz Luke Bar, ekskluzivno saznaje Borba u vrhu policije. Spičanovića je jedan od osumnjičenih u aferi šverca cigareta označio kao jednog od organizatora tog posla. Prema našim saznanjima, Spičanović je dobio poziv da se u svojstvu građanina pojavi u specijalnom tužilaštvu i da da izjavu povodom konkretnih optužbu koje su izrečene na njegov račun.

Osam barskih carinika je, podsjetimo, osimnjičeno da su izvršili koruptivna djela sa ciljem sticanja koristi na način što su propustili da vrše službene radnje u vezi sa švercom cigareta koje su zaplijenjene početkom avgusta, u kamionu na putu Bar-Podgorica. Pritvor je određen Vojinu Lekoviću, Đorđiju Đuraškoviću, Nikoli Masoničiću i Ivanu Nikoviću.

Jedan od osumnjičenih carinika, koji će najvjerovatnije, dobiti status svjedoka saradnika, direktno je optužio načelnika policije u Baru Draga Spičanovića da je organizator pomenutog šverca.

“Tačno je da je jedan osumnjičeni pomenuo Spičanovića, koji je saslušan u specijalnom tužilaštvu, u svojstvu građanina, na te okolnosti. Dao je izjavu, istraga se nastavlja, riječ je o veoma ozbiljnom predmetu i ozbiljnim optužbama, koje su predmet provjere. Više detalja ne možemo saopštiti jer istraga i dalje traje”, rečeno nam je u specijalnom tužilaštvu.

Osnovano se sumnja da je navedena kriminalna organizacija u periodu od maja 2018. godine do avgusta 2018. godine iz Slobodne carinske zone Bar prokrijumčarila cigarete bez akciznih markica u količini od oko 40.000 paketa, pri čemu je pričinjena šteta za državni budžet u vidu neplaćenih akciza i carina u visini od nekoliko desetina miliona evra.
(Foto Vijesti: Drago Spičanović)

1 Comment
  1. Baranin komentariše

    A moze u postene ugledne Barske kuce da upada i maltretira neduzne ljude

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.