BORBA EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Uhapšeni Veselin Veljović i Mujo Nikočević zbog šverca cigareta, potraga za braćom Mrkić! (FOTO)

19

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Veljović je uhapšen u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL).

Osim njega, u Podgorici je u istoj akciji, uhapšen Mujo Nikočević, bezjednosno interesantno lice koje je više puta privođeno i osuđivano. Nikočević se dovodio u vezu sa “škaljarskim” klanom.

Oni su uhapšeni u okviru istrage o švercu cigareta. Prema našim saznanjima, potražuju se braća, Aleksandar i Nikola Mrkić.

Braća Mrkić su prije jedne decenije bili na meti istražnih organa, kada je pretresen njihov hangar u Donjoj Gorici, a dovodili su se u vezu sa “mojkovačkim” klanom.

Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je Specijalno policijsko odjeljenje je, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, danas lišilo slobode Veselina Veljovića i Muja Nikočevića i protiv njih ali i protiv Aleksandra Mrkića i Nikole Mrkića, koji se traže, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Prethodno je policija pretresala stanove i druge prostorije osumnjičenih lica, a dokazi protiv njih prikupljeni su i u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju organa za sprovodjenje zakona – EUROPOL.

Aktivnosti Specijalnog državnog tužilaštva i policije u ovom predmetu će se nastaviti i narednih dana.

SPO je naložio pretrese u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću…

<<< Ko je Veselin Veljović: Od komandira u Pljevljima, preko direktorske fotelje do savjetnika Mila Đukanovića! >>>

Veselin Veljović od ljeta 2007. do 2011. godine bio je direktor Uprave policije, a potom je u periodu od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine bio u drugom mandatu prvi čovjek crnogorske policije.

Veljović je bio savjetnik za bezbjednost predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

 

19 Comments
 1. Walter komentariše

  Pitanje decentralizacije nije na dnevnom redu. Ne može se praviti država u državi. Ako insistirate na ovakvim dopunama „principa“, sami sebe diskvalifikujete od učešća u vlasti.

 2. Miloš komentariše

  Ma priznajte bre Srbi Kosovo više pa da idemo ruku pod ruku sa Gencijem u Briselj na koljače

  1. Zeco komentariše

   Srbi to nece nikad priznati. Nisu picke ko vi dualisti fra Gojka koji bi prodali rodjenu majku da mogu.

 3. Stevan komentariše

  Siptari su pametniji od bosnji i oni ce sa nama Srbima napraviti Vladu. Ljudi su prakticni. Bosnje su obicne Milove podguzne muve i oni moraju da se reformisu i da dovedu nove kadrove koji nemaju veze sa mafijom.

 4. Иван Бар komentariše

  Ako im prođe decentralizacija sledeći zahtjev je-Republjik-.

 5. mornar komentariše

  Vaši principi su doveli drzavu na status jedne banana republike !.
  Previše principijalnih malih šovinista ima u Crnoj Gori !.
  Na radu i pameti se pravi vlada i drzava a ne na principima !.
  O principima moze se po kafanama uz pivo i vino pricati, a rad vlade mora funkcionisati i kad treba da se zapne nema više nikakvih principa !.
  Zbog principa se ratovi gube, neškolovana bagro sa planina !!!.

 6. Crna Gora komentariše

  Bezocne manjine. Svugdje u svijetu se manjina prilagođava vecini, jedino kod nas manjina hoće da njeni principi budu dominantni.
  E, nemalo nas ako ovo dozvolimo.

 7. AfrickaSljiva komentariše

  Posle svega ,niko više ne veruje ni SDT i sudovima….i ovaj će koliko danas za ručak biti kuci

 8. Techno Gusle komentariše

  Narod ceka hapsenje bivseg takozvanog predsjednika. Nismo mu dzaba 30 godina vikali Milo lopove!!!! Ovo su sve sitne ribe! Narod hoce lomiju lisice na ruke!

 9. Bajro komentariše

  E taj je pun pogodak ! Uz još neke …

 10. Putnik komentariše

  Nek je srecno svima koji slave!

 11. Erdogan Taip komentariše

  Naravno da je dobro, ovo sa (Dr Mr) Veljovicem, ali nije on prioritet, prioritet su oni koferi sa po 300 000 evrica mjesecno. Ovako Novule pokusava da zamaze opljackanom narodu oci! Upravo tako su radili zadnjih 30 god. i sad samo nastavljaju! Jbga , izgleda dzaba smo krecili!

 12. DPSS komentariše

  SVE JEDNOG DANA DODJE NA NAPLATU. I ZLO I DOBRO

  DOSTA JE BILO NJEGOVOG ZLA 30 GODINA. VRIJEME JE DA POLOŽI RAČUNE OVOM NARODU. SAMO ZBOG CIGARETA? I LAIKU JE JASNO KOLIKO JE ZLA NANIO OVOM NARODU

 13. Ivi komentariše

  HAPSE EUROPSKI LOPOVI DOMAĆE LOPOVE DA BI ONI ŠVERCOVALI CIGARETE. Po mišljenju mnogih veće ološi od sadašnje policije nikad nije bilo!

 14. Ivi komentariše

  Pa je MARVA stavila pod svoje i tužilaštvo i sudstvo, ginu ljudi, nezavisno od Velje. Koga je za njega briga, izaći će, čim im napuni para!!!!

 15. Ivi komentariše

  Lopovi ćeraju lopove. NA KRAJU ĆE IZGINUTI, jeeee😄

 16. Monteprkno komentariše

  Dolijala mojkovačka prdnjava.

 17. Kraken komentariše

  Jedina dostignuća milogorije su proizvođenje organizovanog kriminala na angro u svim porama Države.
  Ovo je samo ”vrh ledenog brijega”.
  Gle čuda mi u CG ne bi znali za ovo da ne bi Europol-a.
  Naravno i vrapci na grani su znali za ovaj jad već poodavno ali niko ništa nije smio da radi jer su razvijeni razni brutalni mehanizmi za odvraćanje tako da smo mi obični građani mogli samo da šapućemo o tome u krugo povjerljivih prijatelja, a nadležni da se prave kao da je sve u najboljem redu.
  Pa u fabriku u Mojkovcu nije inspekcija smjela ni da priviri a kamo li da izvrši nadzor.
  Sramno da sramnije ne može biti naše ”dvorište” nam pospremaju stranci.

 18. Spori Rodriguez komentariše

  Idemo hapsite svercere! Ojadili su drzavu za ko zna koliko miliona! Ovo mora bit bar 40 god robije za izdaju Crne Gore!1

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.