Borba ekskluzivno otkriva: Sestrić visokog funkcionera DPS-a u ANB-u zadužen za prisluškivanje!

0

U Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) formirano je posebno odjeljenje za prisluškivanje partijskih neistomišljenika, opozicije, novinara i NVO sektora, a cijelom operacijom rukovodi N.R. (ime i prezime poznato redakciji) sestrić visokog funkcionera DPS-a, ekskluzivno saznaje Borba. Taj operativac je, kako saznajemo, prošao posebnu obuku u BND-u u Njemačkoj, gdje se specijalizirao za prisluškivanje mobilnih telefona. Istovremeno, to odjeljenje ANB-a ima opremu i aparaturu za praćenje i Fejsbuka, odnosno, profila njima interesantnih lica.
Osim N.R. jedan od pouzdanijih operativaca ANB-a koji je zadužen za ovaj specijalni zadatak je D.N.
To odjeljenje ima osam operativaca koji se bave ovim poslom.
Prema našim saznanjima, nedavno je nabavljen jedan specijalan program, koji koristi i njemačka BND, a koji se nabavlja u SAD-u.
Preko tog programa, operativci ANB-a, mogu da uđu u softvere svih marki telefona i da odatle izvlače sve podatke koji su njima neophodni. Posebni uređaji su nabavljeni za praćenje i prisluškivanje preko aplikacije Viber i ta oprema je takođe stigla iz Njemačke.
Ekspanzija inerneta operativcima ANB-a je dodatno olakšala posao prisluškivanja jer je preko savremenih uređaja iz jednog centra moguće slušati veliki broj ljudi.
Kako nam je potvrđeno, program i uređaji koji su nabavljeni mogu da blokiraju telefon korisnika koji je predmet obrade tajne policije, blokira mu i pozive aože da korisnika, odnosno njegov telefon, učini nedostupnim za određeno vrijeme dok izvlači iz njega podatke koji su im neophodni.
“Preko uređaja koje je nabavio ANB, udara se direktno na softver telefona, i miže u kratkom roku da se dođe do lozinke ili šifre za otključavanje. Ovaj zadatak je povjeren čovjeku od posebnog povjerenja, čiji je ujak visoki funkcioner DPS-a, pa se istovremeno kontrolišu i prisluškuju i neistomišljenici i u partiji, kao i opozicija, novinari i NVO sektor, kazao je naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.