Borba ekskluzivno otkriva: “Oluju” slavio pukovnik Ivan Mašulović, kadar Milana Roćena!

Borba ekskluzivno otkriva: “Oluju” slavio pukovnik Ivan Mašulović, kadar Milana Roćena!

Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi “Oluje” u Hrvatskoj je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, ekskluzivno saznaje Borba. Mašulović se nalazi na funkciji vojno diplomatskog predstavnika – izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Na tu funkciju je imenovan odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost Crne Gore 3. oktobra prošle godine, a važi za kadar Milana Roćena.
Ivan Mašulović na proslavi etničkog čišćenja Srba u Hrvatskoj
Mašulović je jedan od najodanijih kadrova DPS-a, a većinu svoje karijere je proveo u poliicji i u ANB-u. Bio je načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbjednosti Herceg-Novi. Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije. U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbjednosnu i tehničku podršku MIP-a. U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu. Međutim, sa te funkcije je ubrzo smijenjen, pa je ubrzo prešao u Ministarstvo odbrane.
U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra – Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savjetnika ministra odbrane za bezbjednosnu i odbrambenu politiku. Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odjeljenja za obavještajno – izvidjačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea – izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

Related posts

4 Comments

  1. Igor

    Priznajete kosovo, slavite oluju na nivou drzavnom jer saljete izaslanika u HR. Imate li vi ikakav obraz a pod vi ne mislim na svoju bracu Crnogorce nego na vladajucu strukturu. Kao njegovo prisustvo po diplomatskom protokolu. Sve radite da bi zavadili dva bratska naroda. Necete uspjeti.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *