Borba ekskluzivno otkriva: “Oluju” slavio pukovnik Ivan Mašulović, kadar Milana Roćena!

Borba ekskluzivno otkriva: “Oluju” slavio pukovnik Ivan Mašulović, kadar Milana Roćena!

Crnogorski oficir koji je prisustvovao prolavi “Oluje” u Hrvatskoj je pukovnik Ivan Mašulović (46) iz Nikšića, ekskluzivno saznaje Borba. Mašulović se nalazi na funkciji vojno diplomatskog predstavnika – izaslanika odbrane u Hrvatskoj. Na tu funkciju je imenovan odlukom Savjeta za odbranu i bezbjednost Crne Gore 3. oktobra prošle godine, a važi za kadar Milana Roćena.
Ivan Mašulović na proslavi etničkog čišćenja Srba u Hrvatskoj
Mašulović je jedan od najodanijih kadrova DPS-a, a većinu svoje karijere je proveo u poliicji i u ANB-u. Bio je načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Kotoru, a od 2004. šef Centra bezbjednosti Herceg-Novi. Kada je Veselin Veljović imenovan za direktora Uprave policije, oktobra 2005, Mašulović postaje šef Uprave kriminalističke policije. U tom svojstvu je bio jedan od protagonista policijske akcije “Orlov let”. U novembru 2006, kada je ministar inostranih poslova prvi put postao Milan Roćen, Mašulović je imenovan za rukovodioca Službe za informativno-bezbjednosnu i tehničku podršku MIP-a. U septembru 2008. Mašulović prelazi u ANB i biva postavljen za šefa Centra za Podgoricu. Međutim, sa te funkcije je ubrzo smijenjen, pa je ubrzo prešao u Ministarstvo odbrane.
U Ministarstvu odbrane Crne Gore je bio pomoćnik ministra – Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane u dva mandata, sve do dobijanja pozivnice za članstvo u NATO, kada je angažovan na poziciji Savjetnika ministra odbrane za bezbjednosnu i odbrambenu politiku. Nakon toga je proizveden u čin pukovnika Vojske Crne Gore, a potom i postavljen na dužnost načelnika Odjeljenja za obavještajno – izvidjačke poslove (G2). Sada obavlja dužnost vojnog atašea – izaslanika odbrane u Republici Hrvatskoj.

Related posts

5 Comments

  1. Igor

    Priznajete kosovo, slavite oluju na nivou drzavnom jer saljete izaslanika u HR. Imate li vi ikakav obraz a pod vi ne mislim na svoju bracu Crnogorce nego na vladajucu strukturu. Kao njegovo prisustvo po diplomatskom protokolu. Sve radite da bi zavadili dva bratska naroda. Necete uspjeti.

    Reply
  2. Pingback: Svak je rođen da po jednom umre – državni udar živi dovjeka - CAAS

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *