Borba ekskluzivno otkriva: Ivanu Deliću zabranjen ulazak u Srbiju!

Borba ekskluzivno otkriva: Ivanu Deliću zabranjen ulazak u Srbiju!

Na spisku bezbjednosno interesantnih lica iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u Srbiju, nalazi se i kontroverzni Budvanin Ivan Delić, ekskluzivno saznaje Borba. Naš izvor u MUP-u Srbije potvrdio je da će Delić, ukoliko odluči da krene prema Srbiji, biti vraćen sa granice.
Delić je dovođen u vezu sa ubistvom Pavla Bulatovića, ministra vojnog, 2000. godine u Beogradu.
Anketni odbor Skupštine tada je javno saopštio da postoji osnovana sumnja da je Bulatovića ubio “Ivan Delić, koji najčešće boravi u Budvi, Herceg Novom ili Podgorici”. Delić je demantovao te optužbe.
Članovi Anketnog odbora tada su u izveštaju kao Delićeve prijatelje naznačili “vodeće kriminalce crnogorskog podzemlja, Branka Mićunovića, a prisne odnose je imao sa poznatim beogradskim kriminalcima Vojom Raičevićem i Andrijom Draškovićem”.

Na spisku lica kojima takođe neće biti omogućen ulazak u Srbiju su Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Vladan Vučković, Jovan Vukotić, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Igor Dedović. Svi oni su pripadnici “škaljarskog” i “kavačkog” klana, koji već nekoliko godina vode krvavi rat oko nestanka preko 300 kilograma kokaina. MUP Srbije kao nepoželjne označio je i Jova Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića, kao i Alana Kožara, koji se dovodio u vezu sa ubistvom policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića. Kao jedan od onih koji će, ukoliko krene za Srbiju, biti vraćen sa granice je i Vuk Vulević, koji je sumnjičen da ima veze sa ubistvom Duška Jovanovića, vlasnika DAN-a, ali to nikada nije dokazano.
Takođe, zabrana je stavljena i Željku Bojaniću, nekadašnjem prvom saradniku Dragana Dudića Frica, koji se nalazi u bjekstvu, a koji se u Sloveniji potražuje zbog šverca narkotika.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *