Borba ekskluzivno objavljuje: Šest firmi Brana Mićunovića učestvovalo u utaji poreza, SDT to sakrio od javnosti! (FOTO)

3

U pranju novca i utaji poreza učestvovale su i firme povezane sa kontroverznim biznismenom Branom Mićunovićem, a Specijalno tužilaštvo je to sakrilo od javnosti.

Borba ekskluzivno objavljuje samo dio dokumentacije kojom se dokazuju nezakonite radnje šest firmi koje su povezane sa Mićunovićem, a koje su prale novac i vršile utaju poreza.

Riječ je o firmama ATLAS MONTENEGRO DOO, MISS MNE DOO, HONIGS DOO, PLIMA DOO, CENTRO DOO i UNIPROM HOTELI DOO. Naš portal ekskluzivno objavljuje imena pomenutih firmi i finansijske transakcije koje su obavljali i time nanijeli štetu državi.

ATLAS MONTENEGRO uplati firmi Superior print, čiji je vlasnil 50 odsto bio Dejan Lakić a drugih 50, Ivan Vuković, iznos od 28.000 evra za usluge buldožera na iskopu materijala. Naravno, taj posao nije nikad urađen, već se radi o fiktivnim stvarima. Onda Superior print taj iznos dalje prosleđuje, unarijed dogovorenim firmama iza kojih stoje ljudi iza afere Klap i Vardar. Oni podignu novac, prebace na račune ili uzmu gotovinski. Oni zadržavaju 2.272 evra, od pomenutog iznosa, odnosno, to dijele između sebe, od tri do pet operativaca, a ostatak se vraća firmi ATLAS MONTENEGRO. Pomenuta firma je samo kroz ovu transakciju oštetila državu za oko 7.000 evra jer je lažirala PDV.

Ovih šest firmi, kroz dio poslova koji objavljujemo sa konkretnim materijalnim dokazima, oštetilo je državu za nekoliko stotina hiljada evra.

U spisima Specijalnog tužilaštva, u aferama Klap i Vardar, ovih firmi nema, a očigledno je da su sklonjene iz istrage, jer tragovi vode do Brana Mićunovića.

 

Dio iz obimne dokumentacije koji dokazuje malverzacije

3 Comments
  1. Boka komentariše

    Samo tragom novca u sve će biti jasnije. Dal je istina ili su mađije.

  2. fsfsfs komentariše

    jes, uniprom hoteli Vesa Pejovica oprali 150 eur. Kakve gluposti…

  3. […] Borba ekskluzivno objavljuje: Šest firmi Brana Mićunovića učestvovalo u utaji poreza, SDT to sak… […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.