Borba ANB-a za preuzimanje Lovačke organizacije: Tjelohranitelj Mila Đukanovića predvodi protest “nezadovoljnih” lovaca!

Borba ANB-a za preuzimanje Lovačke organizacije: Tjelohranitelj Mila Đukanovića predvodi protest “nezadovoljnih” lovaca!

Jedna manja grupa lovaca iz Podgorice, s kojom se povezuje Zoran Radević, dugogodišnji tjelohranitelj predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, pokušava da pod svoju kontrolu stavi podgoričko Lovačko društvo, saznaje Borba iz više izvora. Ta struja je potpomognuta i dijelom Agencije za nacionalnu bezbjednost, tačnije, logistiku im pruža Luka Bulatović, jedan od rukovodilaca u tajnoj policiji. Mjesto predsjednika Lovačkog društva Podgorica je upražnjeno jer je Dragan Klikovac, podnio ostavku na to mjesto. On je dugogodišnji šef Odsjeka za bezbjednost saobraćaja, pa se njegova funkcija u Lovačkoj organizaciji Podgorica kosila sa Zakonom o unutrašnjim poslovima

“Više struja pokušava da ostvari prevlast unutar lovačke organizacije Podgorica. Najveći favoriti za preuzimanje te organizacije i organizatori najavljenog protesta koji sjutra treba da se održi ispred Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja su predstavnici struje s kojom se povezuje Zoran Radević. On je dugogodišnji šef lovačkog društva Piperi i tjelohranitelj Mila Đukanovića. Ta ekipa ima uporište u ANB-u, a aktivni pomagač im je Luka Bulatović, rukovodilac jednog Sektora u tajnoj policiji. Očigledna je namjera da ta ekipa preuzme Lovačko društvo Podgorica, koje očigledno nijesu kontrolisali u ranijem periodu, potvrđeno je Borbi.

Kako saznajemo, ta struja je nedavno održala sastanak na kome je dogovoreno da se ide na protest, a sumnja se da je sve unaprijed režirana predstava i da su oni već uspjeli da preko svojih veza u DPS-u, ANB-u i kod samog ministra Milutina Simovića izlobiraju da svi njihovi zahtjevi oko izbora novog rukovodstva i načina na koji će se sve odraditi budu prihvaćeni.

Interesantno je da je jedan broj tih koji su nezadovoljni radom Lovačkog društva proteklih godina kažnjavan od strane rukovodstva lovačke organizacije zbog krivolova.

Kako saznajemo, na protest su pozvani i ljudi koji nijesu članovi lovačke organizacije kako bi taj skup bio što masovniji.

Pošto ostali mediji ćute o ovoj temi, redakcija Borbe će u narednom periodu objaviti serijal tekstova o svim dešavanjima u lovačkoj organizaciji Podgorica, jer nam je namjera da javnost bude upoznata sa svim dešavanjima u društvu.

Podsjetimo, četiri podgoričke sekcije predali su Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore zahtjev za odobrenje organizacije mirnog protesta, koji bi trebalo, ukoliko ga MUP odobri, da bude održan u četvrtak 1. novembra, ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Lovci iz Kuča, Pipera, Lijeve Rijeke, Lješanske nahije i drugih sekcija okupiće se da bi izrazili nezadovoljstvo protiv navodne samovolje rukovodstva Lovačke organizacije Podgorica. Ukoliko MUP odobri mirni protest, lovci će se od 12 do 13 sati okupiti ispred Ministarstva poljoprivrede sa svojim lovačkim psima.

Related posts

2 Comments

 1. Vukašin

  I S T I N A!
  ANB kreira kadrovsku politiku u Lo Podgorica, ima još umiješabih u čitav slučaj. Uskoro detalji!

  Reply
 2. Rade

  Umjesto sefa policije dolazi udbas? Interesantno mi je samo kako to mislite da se Udba bori za prevlast kad je i do sada kontrolisala? Ili mislite da je Klikovac bio van kontrole?
  Brat mu je odredjen od predsjednika Viseg suda kao advokat u “drzavnom udaru”. Ni to nije slucajno

  Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *