Bokan pustio Mila niz vodu, priklonio se novoj vlasti!

0

Piše: Miloš Ćuk

Idilična slika kruži crnogorskim medijima, koja dokumentuje koliko je predsjednik košarkaškog kluba Budućnost Dragan Bokan opčinjen gradonačelnicom Podgorice Oliverom Injac.

Gostujući na RTCG, Bokan je obavijestio ustreptalu crnogorsku javnost da je prije pet godina razmišljao da odustane od finansiranja podgoričkog kluba i da je na čelu “plavih” košarkaša ostao upravo na insistiranje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac i premijera Milojka Spajića!

“Hvala Spajiću i Injac što su me nagovorili da ostanem u Budućnosti”, nije propustio da im se toplo zahvali Bokan na punoj podršci, jer “oni imaju viziju da klub bude još bolji”.
Podrška čelnika glavnog grada Crne Gore klubu koji kao predsjednik predvodi kontroverzni Dragan Bokan, konkretizovana je sa milion evra, koliko je iz gradskog budžeta izdvojeno za “legiju stranaca” u košarkaškom timu Budućnosti!

Uzmu kontrolu nad tim klubom, a ne da DPS-ovim monopolistima i tajkunima poklanjaju pare svih građana koji su većinski odlučili da raščiste sa politikom koju je Dragan Bokanom podržavao.

Valjda takvu blagonaklonost gradonačelnice prema košarkaškom “čedu” ražalovanog političara Mila Đukanovića ne treba tražiti u istini da je Olivera Injac dugo predavala na Milovom privatnom fakultetu, ali činjenica da se novcem svih građana pomaže praktično privatni klub nije naišao na odobravanje tih istih građana Podgorice. Umjesto da gradske vlasti preuzmu kontrolu nad košarkaškim klubom (ao što su tu uradili sa fudbalskim), oni DPS-ovim monopolistima i tajkunima poklanjaju pare svih građana koji su većinski odlučili da raščiste sa politikom koju je Dragan Bokan podržavao.

Svima je pala u oči servilnost Dragana Bokana prema novoj vlasti. Nisu, međutim, začuđeni takvim njegovim stavom. Zna dobro vlasnik “Volija” koliko je učinkovito biti uz vladajuće strukture, što je bogato materijalizovao zahvaljujući bliskosti sa svemoćnim Milom Đukanovićem. Od skromnog trgovca iz Bara, uz vjetar u leđa Đukanovićevog režima, postao je trgovinski magnat i jedan od najbogatijih Crnogoraca! Svoje bogatstvo manifestuje i dužinom skupocjene jahte pod imenom “Blue Sea” kojom se šepuri od Budve do Bara…

Sada je jasno da je Bokan pustio Mila niz vodu i priklonio se novoj vlasti!
Brzo je zaboravio na sve benefite koje je koristio dok je bio uz skute nekadašnjeg gospodara života i smrti u Crnoj Gori.

Čak su mu zataškane dvije velike afere sa kokainom pronađenim u magacinu “Volija” vrijednim više desetina miliona eura!

Prva zaplijena veće količine droge dogodila se u junu 2018. godine kada su crnogorski carinici u Luci Bar tokom rutinske kontrole kontejnera sa bananama iz Ekvadora, pronašli oko 40 kilograma kokaina. Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević tada je javno optužio kompaniju “Voli” da je uvezla kokain sa bananama u luku Bar i da nadležni istražni organi nikoga ne smiju ni da saslušaju zbog toga.

“Da li se u Logističkom distributivnom centru Volija kod KAP-a skladišti i odatle dalje distribuira kokain? Kako je moguće da uvoznik banana sa kokainom bude crnogorska režimska firma “Voli” koja je i finansijer DPS-a i da niko ne bude uhapšen”, javno se oglasio Medojević.

A u januaru 2022. godine , oko 500 kilograma kokaina, izuzetno velike čistoće, vrijednog 20 miliona eura pronašli su radnici u magacinu “Volija” i obavijestili policiju. Kokain je opet stigao u paketima banana iz luke u Ekvadoru!

Crnogorska javnost ni do danas nije dobila odgovor na pitanje čiji je kokain pronađen u magacinu kompanije biznismena Dragana Bokana, kao i kome je bilo u interesu da zataškava ovu aferu. Jedini uhapšeni bio je špediter, kasnije pravosnažno oslobođen. Vlasnik kompanije “Voli” Dragan Bokan nikada nije saslušan o ovom slučaju!

Tadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je otišao korak dalje pa je na konferenciji povodom ove zaplijene pravdao kompaniju “Voli”, vlasništvo biznismena Dragana Bokana. Katnić je tvrdio da “roba” nije trebalo da dođe u “Voli”, jer je taj trgovinski lanac u proteklih pola godine više puta tražio da se provjeravaju kontejneri u kojima mu stiže roba i da je to učinio i za ovaj kontejner.

Iako izjavu povodom ove velike afere nije dao, podsjetićemo da je Bokan dvije nedjelje od pronalaska kokaina u magacinu “Volija” zakupio naslovne strane svih štampanih medija – “Vijesti”, “Pobjede” i “Dana”, i postavio plaćenu poruku “Ko i zašto podmeće i ruši najvećeg poslodavca u Crnoj Gori”?! Ove dnevne novine Bokan je dijelio besplatno u svojim marketima. Za ovaj marketinški potez, navodno, je platio više od 10.000 eura.
I u ovom slučaju iz janaura 2022. godine, kao i u onom iz juna 2018. godine – niko nije odgovarao, a takođe, ni nalogodavac nikada nije otkriven.

Bokan je prebrodio sve te muke. Prebolio je i Mila, čim se priklonio funkcionerima vladajućeg PES-a, uz poklič: Hvala Spajiću i Injac što su me nagovorili da ostanem u Budućnosti!

E, Bokane, Bokane, gdje će ti duša…

(Aplus)

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.