Bojović: Crna Gora da se ekonomski ugleda na Srbiju

3

Direktor udruženja Saradnja za budućnost – Crna Gora – Srbija – Republika Srpska, Vladislav Bojović, učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Beogradu: “Svijet posle virusa korona”.

Bojović je saopštio da se na ovoj konferenciji jasno razumjelo koliko je, pogotovo nakon suočavanja sa epidemijom korone, značajna inicijativa za mnogo većim ekonomskim povezivanjem i saradnjom država regiona, odnosno, koliko je opravdana, i koliko ima smisla, inicijativa predsjednika Srbije za formiranje “malog Šengena” na Balkanu.

Ako želi privredni oporavak i ekonomski napredak, Crna Gora bi morala da se mnogo više ekonomski otvori, osloni i ugleda na Srbiju, kao i da u velikoj mjeri preuzme njen koncept rješavanja problema, posebno u pogledu smanjenja javnog duga, privlačenja investicija, otvaranja fabrika i proizvodnih kapaciteta, smanjenja nezaposlenosti, razvoja infrastrukture i smanjenja zavisnosti od uvoza.

Pogotovo je značajno da Crna Gora u suočavanju sa izazovima nakon epidemije virusa korona iskoristi potencijal saradnje sa državama regiona, pogotovo u pogledu razvoja onih sektora privrede, koji pokreću proizvodnju, donose nova radna mjesta i uvećanje izvoza.

Takođe, saobraćajno povezivanje, pogotovo sjevera Crne Gore, gdje je neophodno obnoviti i pokrenuti privredu, zavisi od otvaranja i saradnje Crne Gore sa Srbijom. Nažalost, vlast u Crnoj Gori iz ideoloških razloga, održavajući nerazuman neprijateljski stav, ne koristi ni približno potencijal saradnje sa Srbijom i Republikom Srpskom, zbog čega prevashodno štetu trpe ekonomija i građani Crne Gore.

3 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ugledala se na Hrvatsku!.
  A tamo sve ide nizbrdo!.
  Dugova kolko god hoces!.
  Svaki dan sve vise i vise!. A naroda sve manje i manje!.
  A narod uzeo noge pod ruke i bezi u beli svet!.

 2. Traktorist komentariše

  Samo lud će se ugleda na geđanski vilajet

 3. stevokokot komentariše

  da se latimo rada a drugi neka cine sto ih volja

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.