Bojanić pisao premijeru: Smijenite osuđenog za korupciju u aferi “Ramada”

0

Bivši poslanik Mladen Bojanić tražio je od premijera Duška Markovića da odmah pokrene proceduru za smjenu direktora Direkcije za željeznicu i člana Glavnog odbora (GO) Socijaldemokrata (SD) Nebojše Obradovića koji je osuđen na uslovnu kaznu od šest mjeseci jer je državnim novcem plaćao skupove SD-a u podgoričkom hotelu “Ramada”.
Bojanić je u dopisu koji je uputio Markoviću podsjetio premijera da je Obradović pravosnažno osuđen za produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.
“Očekujem da konkretnom i hitnom reakcijom potvrdite nebrojeno puta javno izrečenu spremnost za beskompromisnu borbu protiv svih vidova korupcije”, naveo je Bojanić u dopisu.
On Markovića podsjeća i da je krivično djelo za koje je funkcioner partije Ivana Brajovića pravosnažno osuđen – visoka korupcija.
“Izostanak vaše reakcije, odnosno eventualno opravdanje da je uslovna kazna dovoljna sankcija za učinjene nezakonitosti, samo bi pospješilo opasne sumnje da je korupcija dozvoljena i poželjna ako je učinjena od strane funkcionera, članova ili simpatizera vladajućih partija”, navodi se u Bojanićevom dopisu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.