Bojanić: Parlamentarna većina neopravdano kritikuje vladu; Konjević: Neka kadrovska rješenja su problematična

3

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić kazao je u emisiji Načisto tokom TV duela sa liderom SDP-a Raškom Konjevićem da je aposlutno zadovoljan radom vlade, s ozbirom na to kakvo su stanje zatekli iako ih parlamentarna većina, kako dodaje, često neopravdano kritikuje. Konjević je ocijenio da 100 dana nije veliki period za konkretne ocjene, ali da bi kao kritiku istakao katastrofalnu epidemiološku situaciju u zemlji. Lider SDP-a iznio kritike i na kadrovska rješenja u Vladi.

Prema riječima ministra kapitalnih investicija, bez novca koji su obezbijedili država ne bi funkcionisala.

“Zatekli smo 50-ak miliona u budžetu, novca je bilo do Nove godine. Emisija obveznica je temelj koji je dao osnov za funkcionisanje. Stvorila se nada da Crna Gora može da preživi, uz sve otežavajuće okolnosti”, rekao je Bojanić.

Prema riječima Konjevića, 100 dana nije veliki period za neku konkretnu ocjenu. Ono što bi izdvojio kao kritiku, dodaje, jeste epidemiološka situacija.

“Mislim da je što se epidemiloške situacije Vlada uradila loš posao. Imamo katastrofalne rezultate, situacija je izmakla kontroli. Ovo je rezlutat olakog shvatanja koronavirusa”, rekao je on.

Bojanić: Krivokapić napravio propust

Ministar kapitalnih investicija poručio je da je premijer Zdravko Krivokapić, kršeći epidemiološke mjere, napravio propust.

“On je to javno rekao i izvinio se. Imali na vladi prilike da ga čujemo, rekao da je napravio propust vjerujem i nadam se da neće biti trećeg puta”, dodao je Bojanić.

Dodao je da se mjere ne poštuju, a da ih u Nikšiću “niko ne poštuje”.

Konjević: Više zaraženih i preminulih za ova tri mjeseca, nego za prethodih devet

Konjević je rekao da ne bi ulazio u ocjenu ko je od ministara zdravlja kriv što nema vakcina. Prema njegovim riječima, više je zaraženih i preminulih za ova tri, nego za prethodnih devet mjeseci.

“Trebalo bi već da radimo na pripremama za sezonu. Mi već imamo dobar dio ekonomije koji ne radi, bojim se da smo jun dobrim dijelom izgubili. Ne može se protiv epidemije boriti, ako se ne otvori adekvatan dijalog u društvu. Dva puta smo tražili od predsjednika parlamenta da sazove kolegijum da se otvori dijalog. Premijeru je smetalo da pokaže novi pristup, da dođe u parlament, da pokaže drugačiji pristup nego u prethodnom, periodu”, smatra Konjević.

Kako je dodao, bojim se da sa ovako koncipiranim mjerama ne pada broj zaraženih.

“Ako ne uspijemo kao društvo u narednih mjesec dana zaustavimo u velikom smo problemu. Nije samo Vlada i parlament, svi smo u problemu”, ocijenio je Konjević.

Bojanić: U slučaju Koverta svjesno urađena optužnica koja će da padne pred sudom

Ministar kapitalnih investicija kazao je da je u slučaju koverta svjesno urađena optužniva koja će da padne pred sudom.

“Ne mogu da vjerujem da je neko srozao svoj pravnički legitimet i potpisao tu optužnicu. Politika je ovdje direktno ušla u tužilaštvo. Koji to tužilac gledajući snimak, piše optužnicui navede da se radi o pomaganju pranja novca”, rekao je on.

Konjević je, komentarišući oslobađajuću presudu Slavoljubu Stijepoviću u slučaju rekao da ne želi da tumači odluku koja nije pravosnažna.

“Ne mislim da građani treba da vagaju je li krivo tužilaštvo ili sud. Svejedno ko je potencijalno kriv jer je ovdje važnije da ovdje nije zadovoljena pravda jer je očigledno onaj ko je po Ustavu određen da kvalifikuje krivično djelo, morao da to uradi i izvaga dokaze, Neprihvatljivo je da ispane da niko nije kriv. To nije zadovljenje pravde”, rekao je Konjević

Konjević je prokomentarisao i slučaj Dragana Kovačevića, navodeći da postaje čudno “da svaki bjegunac najlakše prelazi granicu Srbije”.

Konjević: Nevjerovatno da ministar pripremi sve za zaduženje za dva dana

Konjević je kazao da mu je nevjerovatno da ministar finansija pripremi sve za zaduženje za dva dana i da se pozove na rebalans koji je prehodna vlast usvojila, koji je neustavan i protiv kojeg su glasali svi poslanici opozicije.

“To je urađeno u rokovima koji izazvivaju sumnju u to kako je to urađeno. Ta sumnja je legitimna jer mnogo tvrđe sumnje dolazi od poslaničkog kluba koji podržava ovu vladu”, ističe Konjević.

Kako dodaje, smatrali su da treba otvoriti parlamentarnu istragu, a šlag na torti je izjava Krivokapića da je vlada radila tajno ali organizovano. On je dodao da od 17.decembra nije od Generalog sekretarijata Vlade zapisnike sa sjednica Vlade.

Bojanić je naveo da su imali dva sastanka sa bivšim ministrom prije nego je vlada startovala.  On je poručio da su se susreli sa situacijom da nema novca u budžetu, a zaključilo se da nema drugog izlasa osim izdavanje obveznica.

“Upoznali smo se sa stanjem finansija u Crnoj Gori. Nismo tajno išli, bilo je medijski propraćeno. Imali smo dva sastanka u ministarstvu i suočili se sa činjenicom da para u budžetu nema. Računao sam da će ministar finansija da bude najomraženija ličnost u vladi jer dobija praznu kasu i neće biti u mogućnsoti da finansira potrebe države. Tada se zaključilo da nema izlaza osim da se ide na izdavanje obveznica”, rekao je Bojanić.

 

 

3 Comments
 1. Sotonjara! komentariše

  Apostolske lutke maznuli 50 miliona, kakav lopovski šljam

 2. Serdar komentariše

  Nejaka vlada.

  2
  1
 3. Aksiom komentariše

  Vlada ambasada Vazali kukavni.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.