Bogdanović kao da je sišao sa Marsa: Ako Kotor izgubi status u UNESCO, i Durmitor bude stavljen na crvenu listu, biće to poraz Crne Gore!

1

Informacije o tome šta će se dogoditi na predstojećem Samitu UNESCO, koje su saopštene javno od strane državnih zvaničnika, najveći su mogući poraz Crne Gore, saopštio je generalni sekretar DPS-a Boris Bogdanović.

– Da je drugo vrijeme, ovakva vijest uzdrmala bi iz temelja javnu scenu i ne bi se dešavalo da nam to na pres konferenciji, usputno saopštavaju kako bi uskoro naš znameniti lokalitet mogao izgubiti status kulturno-istorijskog područja, a da će Durmitor ubuduće biti na crvenoj listi. Ne znamo da li je iko u državnoj administraciji danas svjestan kakav je skandal uopšte i sama mogućnost da se to dogodi? Ali, nažalost, ništa ne iznenađuje, pa ni to – jer već godinama i zaštitom životne sredine i kulturnom baštinom i turizmom i svim srodnim pitanjima rukovode potpuno nekompetentna lica, pa rezultat nije ni mogao biti drugačiji – naveo je on.

On je istakao da će neko zbog ovoga morati da odgovara – jer nas amaterizam vladajućih struktura sada već skupo košta.

– Očekujemo hitnu reakciju svih nadležnih, koji bi najprije trebalo da preispitaju svoju odgovornost, najprije zbog toga što su do danas ćutali o mogućem problemu koji bi po Crnu Goru mogao imati katastrofalne posljedice. I na kraju – šta još treba da se desi pa da se konačno nađe makar jedan pojedinac iz ove nesposobne vlasti koji će barem podnijeti ostavku, ako ništa drugo kao moralni čin nakon katastrofe koju ostavljaju iza sebe – pita se začuđeni Bogdanović, bez trunke srama i odgovornosti što je njegova partija najzaslužnija za devastaciju Uneskove baštine.

1 Comment
  1. Canon komentariše

    „KRALJ ILIR“!!! HA, HA, HA, HA, HA, HA, HA!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.