Blijedo izdanje košarkaša: Njemačka prejaka za Crnu Goru

0

Košarkaši Crne Gore poraženi su na početku kvalifikacija za Eurobasket u Ludvinzburgu od Njemačke 85:61.

Crnogorska košarkaška reprezentacija je odigrala loš meč, posebno na otvaranju kada naši košarkaši skoro šest minuta nisu uspjeli ni poen da postignu.

Njemci su otvorili utakmicu sa 16:0 i tako nagovijestili šta se može očekivati do kraja meča.
Nevjerovatne trojke, ali i odlučna realizacija svih ostalih šuteva, aktuelnog svjetskog prvaka, koji je u prvom poluvremenu skoro sve šuteve pogodio. Trojke nakon prvih 20 minuta su bile 9/16, dok su za dva poena bili na 8/12.

Naše reprezentativce je rezultatski koliko toliko držao uvijek borbeni Nemanja Radović, koji je uz to, žargonski rečeno „dobio dobre batine“ u reketu domaćih, ali sudijski kriterijum je jednostavno bio takav u tim trenucima meča.

Problem je bila i sama organizacija napada, čemu svjedoče svega 4 asistencije „crvenih“ nakon 20 minuta.

U trećoj dionici „pojavio“ se Kendrik Peri.
Plej Unikahe je pogodio dvije trojke, par puta na ulazu, a sa druge strane domaće je u tom trenutku konačno stao šut. Taj period Crna Gora je dobila 11:20 i spustila zaostatak koji je do tada „koketirao“ na oko +15 na svega osam poena, da bi u 32. minutu zaostatak iznosio samo šest poena.

Taj nalet naših reprezentativaca nažalost nije dugo potrajao, jer su se Njemci brzo „trgnuli“ i novom serijom trojki, ali i preko večeras fenomenalnog Oskara da Silve došli ponovo na dvocifrenu prednost, koja je rasla sve do konačnih 24 poena razlike.

Košarkaš Barselone je bio nerješiva enigma za crnogorske centre, pogađao je nakon pik en rola, iz drugog plana nakon ofanzivnog skoka, sa poludistance. Jednostavno nije bilo rješenja za njega.

Da Silva je na kraju završio sa 19 poena (9/13 iz igre), sedam skokova i četiri asistencije, Delev i Olinde su dali po 13.

U našoj reprezentaciji Peri je meč završio sa 16 poena (5/12 iz igre), Nemanja Radović je dao 13, Mihailović na kraju deset poena.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.